Datum: zondag 25 november 2018, 16:53 - Auteur: Redactie

PCP draait Advendo na rust dwars door de gehaktmolen

De stadsderby tussen Advendo en PCP in 5B is na rust hard beslist door het bezoek uit Brabantpark. De thuisclub uit de Hoge Vucht voelde zich echter wel bestolen op een cruciaal moment.

In het thuiskamp ging het na afloop van de pandoering vooral over de gele kaart die de PCP-goalie kreeg toen hij de doorgebroken Yilmaz Sari vloerde bij een 0-1-stand. “Zelfs die keeper gaf toe dat het rood was”, vertelde Nenad Ristanovic na afloop aan Voetbalinbreda.nl. “Of we weggespeeld zijn? In de eerste helft helemaal niet. We waren zelfs beter. Zij hadden met tien man moeten staan, maar dat gebeurde niet. Daarna raakte onze aanvoerder Kevin Bruggeman (foto, rechts) geblesseerd en toen ging alles fout.”

En hoe. De bezoekers van coach Peter Maaskant veegden de vloer aan met de thuisploeg van trainer Gerrit Bruggeman: 1-7. De mooiste goal van de middag kwam overigens op naam van Advendo-middenvelder Mustafa Yener, die bijna heel zijn leven bij PCP speelde. PCP won dus dik en staat met SSW op de gedeelde tweede plek. Koploper DVVC heeft vier punten en een duel meer. Advendo staat op de teleurstellende elfde positie, maar heeft ook nog een duel tegoed.

Komend weekend reist de club van de Bastenakenstraat af naar het kwakkelende TVC Breda. PCP ontvangt op sportpark Lage Kant SC Welberg.

Advendo – PCP 1-7 (1-2)
0-1 en 0-2 PCP, 1-2 Mustafa Yener, 1-3, 1-4, 1-5, 1-6 en 1-7 PCP.