Datum: zondag 13 maart 2022, 17:14 - Auteur: Redactie

PCP duwt zwalkend WDS ’19 dieper in de problemen

De stadsderby tussen WDS en PCP is zondagmiddag beslecht in het voordeel van de Brabantparkse bezoekers. De wedstrijd in 4C ontbrandde pas in de tweede helft, maar leverde wel mooie goals op.

We draaien er niet omheen. WDS is een beetje terug bij af. Het lijkt op de club die aan het begin van vorig decennium zielloos was. Zowel op het veld als naast het veld is het net alsof alle passie en honger verdwenen is. Tegengoal op sportpark Paradijs? Niemand die vloekt of tiert. Het geloof is eruit bij de oudste amateurclub van Breda en dat wordt op de ranglijst onderstreept, want vechten tegen degradatie is meer realisme dan onzin. De club uit de Haagse Beemden was de laatste jaren normaliter favoriet tegen de kleinste amateurvereniging van Breda, maar PCP trok aan het langste eind.

In een bloedeloze eerste helft, waarin er geen doelpunten vielen, hadden de gastheren wel kansen. Maar zonder de gebroeders Bayram en Abdul Avci is het scoren te lastig voor WDS. De twee Turkse Bredanaars waren naar hun favoriete club gereisd, die bijna voor het eerst in lange tijd kampioen is. Trabzonspor staat stijf bovenaan in Turkije en won ook met 4-2, maar het vliegtuig terug ging niet vanwege een sneeuwstorm daar. En dus moesten voormalig Baronie-talent Cheyondre Richardson en Koen van Kleef het doen, maar beide spelers vallen ietwat tegen dit matige seizoen.

De bezoekers van Richard Hoogkamer zijn wisselvallig bezig, maar hakten in de tweede helft wel resoluut de knoop door. Waar de nieuwe WDS-keeper Rigean Pungi, ook wel Fransje genoemd op en rondom de Bredase velden, een wereldredding in huis had door een kopbal van Moustapha Houba onder de lat weg te slaan, was hij later wel geklopt. Achraf Mejout vuurde met zijn linker een bal in de bovenhoek en vierde de belangrijke openingsgoal als Mbappe. Althans, hij deed een soort poging die de mensen langs de zijlijn een lach bezorgde. Wat later gooide Houba de strijd op slot.

De ervaren spits schoot heerlijk en hard binnen in de hoek en maakte er ook nog 0-3 van. In de slotfase kreeg Koen van Kleef een doelpunt op zijn naam, maar het leek ook op een eigen goal. PCP-keeper Jaimy Haverhals was toen zwaar geblesseerd uitgevallen en werd vervangen door een veldspeler, omdat eerste goalie Mo Omar bezig was met campagne voeren voor zijn Bredase Volkspartij en de verkiezingen die losbarsten de komende dagen. Na de derby sprak Voetbalinbreda.nl met de verliezende coach Martijn van Wanrooy en de aanvoerder van PCP: Mouhcine Zeoruali.

“We zijn blij met deze overwinning, maar het is zonde voor ons keeper Jaimy Haverhals. Hij kwam verkeerd neer en heeft zijn knie verbrijzeld. We wensen hem beterschap. Gelukkig deed de invaller het goed”, aldus de zaalvoetbalprof. In het thuiskamp was het ondanks de dikke nederlaag toch niet helemaal negatief. “Ik heb vandaag een team gezien dat echt hard voor elkaar werkte. Het was beter dan de laatste weken, maar het is jammer dat we bij 0-0 onze kansen niet afmaakten. Maar de groei en het vertrouwen is er”, aldus de Haagse oefenmeester va de Blauwe ploeg.

WDS ’19 – PCP 1-3 (0-0)
0-1 Achraf Mejout, 0-2 en 0-3 Moustapha Houba, 1-3 Koen van Kleef.