Datum: zondag 9 oktober 2022, 15:58 - Auteur: Redactie

PCP haalt net geen dubbele cijfers bij ‘lelijk eendje’

PCP deed zondagmiddag in 4C wat het moest doen. In Rotterdam werd het lelijke eendje van de competitie gesloopt: HBSS.

HBSS is zonder twijfel de slechtste ploeg uit de competitie en een garantie voor een driepunter en PCP deed wat het moest doen: winnen. De Brabantparkers kwamen al heel snel op een 0-1-voorsprong uit een vrije trap van Bryan Veth. Na een goede actie van man of the match Mehari Kesate, die Crea Zimmerman  een scoringskans gunde, werd het 0-2. De 0-3 was meedogenloos: een afstandsschot van Mehmet Karabach vloog stijf in de kruising van een meter of 25. De 0-4? Opnieuw een goede actie van Mehari Kesate, die zelf goed scoorde.
Veth maakte er voor rust nog 0-5 van en na de pauze lieten de Zuid-Hollanders van zich horen uit het niets.

Het was een vrije trap van 30 meter in het Bredase doel. PCP reageerde direct: Perry van Schijndel had een schitterende pass in huis, die vakkundig afgewerkt werd door Mehari Kesate, die even later weer een actie had en  de bal panklaar legde voor Veth: 1-7. Ook Zimmerman had nog een assist in petto op Mehari Kesate en het slotakkoord was voor Mo Pala, wederom op aangeven van Mehari Kesate.

“Dit was een goede overwinning, zeker gezien de spelers die we door schorsingen moesten missen vandaag. Als we alle kansen goed benutten wordt het uiteindelijk denk ik tussen de 15 en 20 goals voor ons. Maar het was een leuke terugreis met de bus, de drie punten zijn binnen dat is het belangrijkste”, aldus PCP-coach Lorenzo Boudwijns na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

HBSS – PCP 1-9 (0-5)
0-1 Bryan Veth, 0-2 Crea Zimmerman, 0-3 Mehmet Karabach, 0-4 Mehari Kesate, 0-5 Bryan Veth, 1-5 HBSS, 1-6 Mehari Kesate, 1-7 Bryan Veth, 1-8 Mehari Kesate, 1-9 Mo Pala.