Datum: zaterdag 2 maart 2024, 17:45 - Auteur: Redactie

PCP in zwaar weer: ook nederlaag thuis tegen SSC ’55

Het gaat slecht in Brabantpark, waar PCP geen wraak kon nemen zaterdag voor de monsternederlaag van zeven dagen eerder in 4F. SSC ’55 won, maar kwam goed weg na twee ballen tegen de eigen lat.

De 12-0-nederlaag van vorig weekend bij RWB zorgde voor een fel en gretig PCP op sportpark Lage Kant, waar de kansen op de openingsgoal ontelbaar leken. De geroutineerde spits Mustapha Houba (foto) mocht een penalty nemen, maar knalde deze tegen de onderkant van de lat en tien minuten later raakte de Brabantparker wederom het houtwerk: pech voor de ploeg van nieuwbakken coach Errol Sint-Jago.

En toen Mo Al Saadi zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg, sloeg SSC toe na rust: 0-1. De nieuwe zaterdag vijfde klasse van volgend seizoen begint zodoende te dreigen voor de kleinste amateurclub van de regio Breda. “De tweede gele kaart was naar mijn mening zwaar onterecht. Mo was tegen een teamgenoot iets aan het vertellen en de scheids pikte dat op als commentaar tegen hem.”

“Vanaf dat moment lopen we weer achteruit en krijgen we een doelpunt tegen. Aan de andere kant moeten we in de eerste helft minimaal twee goals maken. Een penalty van mij moet gewoon een doelpunt zijn en vlak daarna een levensgrote kans die ik ook op de lat schiet. Volgende week weer een nieuwe kans tegen een concurrent,Irene ’58. We moeten nu niet de koppen laten hangen, er zijn nog genoeg wedstrijden om handhaving te realiseren”, aldus Houba na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

PCP – SSC ’55 0-1 (0-0)
0-1 SSC ’55.