Datum: zaterdag 11 mei 2024, 17:20 - Auteur: Redactie

PCP-keeper Mo Omar kopt raak in blessuretijd en voorkomt degradatie

Sensatie in Ulvenhout zaterdagmiddag, waar UVV ’40 met een man meer verloor van PCP. Nota bene doelman Mo Omar loodste het tiental uit Brabantpark voorbij de gedegradeerde laagvliegers van 4F, waardoor men nog niet gedegradeerd is.

Vorig seizoen ontmoetten UVV en PCP elkaar ook op de slotdag, maar toen waren beide clubs nog zondag vierdeklassers. UVV won toen en daardoor moest PCP de nacompetitie in, waarna het ook degradeerde. Nu, in de zaterdag vierde klasse, een soortgelijk scenario. UVV is al gedegradeerd en PCP vocht voor zijn laatste kans. Alleen een zege in het Bredase dorp zou nog hoop bieden tijdens de laatste speelronde van volgende week. En die zege leek er met speels gemak te komen. Binnen een kwartier stond PCP al met 3-0 voor op sportpark Jeugdland.

Routinier Crea Zimmerman had de fraaie openingsgoal in huis, waarna Mustapha Houba de marge verdubbelde. De 0-3 kwam op naam van Eric Adriaanse, maar dankzij Willem Berendschot kon het piepjonge thuisteam iets terugdoen: 1-3. Maar voor rust vielen er nog twee goals. Allereerst de tweede van de middag van aanvaller Zimmerman en een ziedende afstandsknal van UVV-spelmaker Lucas Umar: 2-4. De toeschouwers genoten zichtbaar van het zonnetje en dat het goals regende, was een fijn gegeven. En na rust werd het alleen maar gekker.

Uit het niets trapte doelpuntenmakers en captain Houba na: rood. De daaropvolgende vrije trap werd keurig binnen geknikt door Juup Fassaert en het spel was op de wagen. Umar produceerde de 4-4 en na een magistrale solo door het hart van de bezoekende defensie scoorde Berendschot de 5-4. Op dat moment was PCP in zak en as. Een man minder, twee goals nodig om te winnen en niet te degraderen en UVV mocht niks meer raak schieten. Maar de ploeg van interim-coach Errol Sint Jago had een ultiem slotoffensief in huis.

In de slotfase kopte de hard werkende Yassin Taouil de gelijkmaker binnen, maar aan 5-5 had PCP nog niets. Puntenverlies zou sowieso degradatie opleveren. En dus bleef men vechten en zoeken naar verlossing. En die kwam er: het was nota bene de mee naar voren gerende PCP-doelman Mo Omar (foto) die uit een vrije trap de bal eerst in zijn nek kreeg, verbaasd opkeek dat het leer precies over de vijandelijke keeper stuiterde en nog voor de doellijn een laatste zetje moest geven met het hoofd: 5-6. Sensatie, pure sensatie en blijdschap in het uitkamp.

De enige veilige plek die PCP nog bereiken kan is die van SV Capelle, dat zelf verloor, maar volgend weekend tegen SSC ’55 aan een punt genoeg heeft om op doelsaldo te handhaven. PCP heeft dus twee punten minder en een veel minder doelsaldo en moet zelf aantreden tegen The Gunners, dat op zijn beurt nog een kleine kans heeft op het behalen van de nacompetitie om promotie als het wint. TSC ZA heeft namelijk de beste papieren en speelt op de slotdag tegen UVV ’40. Het belooft hoe dan ook een fantastische apotheose te worden.

UVV ’40 – PCP 5-6 (2-4)
0-1 Crea Zimmerman, 0-2 Mustapha Houba, 0-3 Eric Adriaanse, 1-3 Willem Berendschot, 1-4 Crea Zimmerman, 2-4 Lucas Umar, 3-4 Juup Fassaert, 4-4 Lucas Umar, 5-4 Willem Berendschot, 5-5 Yassin Taouil, 5-6 Mo Omar.