Datum: zondag 20 maart 2022, 17:29 - Auteur: Redactie

PCP klopt Dussense Boys en sluipt de top vijf binnen

Zondagmiddag werd duidelijk dat PCP meer wil dan subtopper zijn in 4C. Het hoger geklasseerde Dussense Boys werd geklopt in Brabantpark.

Op sportpark Lage Kant moest gewonnen worden om aan te haken bij de bovenste clubs van de ranglijst met in het achterhoofd eventuele promotiekansen. Het tot zondag wisselvallige PCP bewees echter uit een goed hout gesneden te zijn, want waar er normaal op techniek en frivoliteit gewonnen wordt, was het deze keer op karakter. De Boys uit Dussen schrokken daar toch wel eventjes van.

Azzedine Taouil opende de score en daarna was het de voorsprong verdedigen wat de formatie van trainer Richard Hoogkamer deed. De weer aanwezige PCP-keeper Mo Omar hield met behulp van zijn defensie zijn doel school, waardoor Dussense Boys zeer teleurgesteld af moest druipen na ruim 90 minuten voetbal. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met de ervaren spits Mustapha Houba.

“Dit was een zege met bloed, zweet en tranen. Alleen die tranen zagen we letterlijk bij hun laatste man, want die ging in tranen van het veld na afloop. PCP heeft vandaag echt gestreden. Ik ben vooral trots op het team dat ook een moeilijke wedstrijd over de streep kan trekken. Dat is iets wat men niet gewend is van ons, maar we laten zien dat we dit kunnen en dit moeten we vaker doen dit seizoen.”

PCP – Dussense Boys 1-0 (1-0)
1-0 Azzedine Taouil.