Datum: donderdag 12 mei 2022, 22:16 - Auteur: Redactie

PCP redt op eigen gras een puntje tegen counterend SAB

De stadsderby tussen PCP en SAB eindigde donderdagavond onbeslist in 4C. Op sportpark Lage Kant moest een voetbalpensionado er aan te pas komen om een thuisnederlaag te voorkomen.

Zonder onder meer aanvoerder Mouhcine Zerouali nam PCP toch de leiding. Het was topscorer Mustapha Houba die weer eens prikte. SAB was rijp voor de sloop, maar de Brabantparkers misten kans op kans. Tot overmaat van ramp gaf de arbiter een penalty aan het bezoek van coach Martijn Malinka en Rick Mertens (foto) wist wel raad met het buitenkansje: 1-1.

Na rust scoorde de ervaren middenvelder zelfs de 1-2 en leek SAB verrassend te gaan winnen. Niets was minder waar, want de ingevallen Eric Adriaanse liet de bordjes in evenwicht hangen en bezorgde de formatie van coach Richard Hoogkamer alsnog een punt.  Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met doelpuntenmaker Houba en SAB-captain Tonie Snoeren.

“In de eerste helft hadden we engeltjes op onze schouders en waren we onder de indruk van PCP, dat veel kansen miste, maar maakten we 1-1, 1-2 en werkten we hard. We hadden zelfs nog wat pech toen ik de lat raakte en Rick Mertens de paal en toen scoorden zij uit het niets de 2-2. Na die goal speelden we het rustig uit”, aldus routinier Snoeren. Houba baalde ervan.

“We hadden voor rust minstens drie goals moeten maken, dan had SAB geen schijn van kans meer gehad. We misten bij sommige spelers, waaronder ikzelf, de scherpte. Ik had er nog één moeten maken. SAB heeft een punt gewonnen en wij hebben er twee verloren. Gelukkig scoorde Eric Adriaanse, invaller vanwege veel afwezigen, en verloren we niet.”

PCP – SAB 2-2 (1-1)
1-0 Mustapha Houba, 1-1 (pen.) en 1-2 Rick Mertens, 2-2 Eric Adriaanse.