Datum: zondag 13 februari 2022, 18:02 - Auteur: Redactie

PCP neemt een verdiend punt mee op veld van SAB

De stadsderby van 4C eindigde zondagmiddag op sportpark Ruitersbos in een remise. PCP kwam twee keer terug van een achterstond tegen SAB in een vermakelijke, maar technisch slechte wedstrijd.

Laten we direct met de deur in huis vallen. Op sportpark Ruitersbos stonden teveel matige voetballers op het veld, waardoor de neutrale liefhebber niet aan zijn trekken kon komen. Het veldspel was van beide kanten bedenkelijk, waarbij het voetballende vermogen van PCP wellicht nog het beste was. SAB herbergt vooral kilometerwreters en bikkels en pakte dankzij een vrije trap van Davey Remie de leiding. Zijn indraaier belandde op het hoofd van een PCP’er, waardoor de ruststand op 1-0 werd bepaald voor de equipe van trainer Martijn Malinka.

Na de pauze draaide de pot soepeler door. Mehari Emaha produceerde de gelijkmaker, waarna de loyale clubspeler Rick Mertens de 2-1 aan liet tekenen. Daarna was het druk zetten namens de ploeg van coach Richard Hoogkamer en dat bracht de Sint Anna Boys aan het wankelen. De grensrechter van de thuisclub verpestte heel wat vijandelijke aanvallen en toen de scheidsrechter een overtreding bestrafte op een PCP-aanvaller, terwijl de bal richting het SAB-doel rolde en een PCP’er kon scoren, vergat hij voordeel te geven tot grote frustratie van PCP.

Zo werd de uitploeg meerdere malen min of meer beroofd van levensgrote kansen op de gelijkmaker, maar die kwam er uiteindelijk wel. Sofyan Meydubi brak door op links, penetreerde in het strafschopgebied en knalde de bal heerlijk en hard in de lange hoek. Een terecht doelpunt. Waar de kleine 100 aanwezigen nog hoopten op een climax, floot de arbiter exact om 16:30 af. PCP-keeper Mo Omar (fot0), die een paar maanden geleden besloot te stoppen, maar nu toch het seizoen af zal maken, hield zijn doel schoon. Ook de SAB-goalie, met behulp van een een bal op de paal uit een corner deed dat en zo bleef het bij 2-2.

Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met SAB-captain Tonie Snoeren, die geblesseerd uit was gevallen en met een hersenschudding naar huis vertrok. “Voor rust hadden wij grote kansen, ik ook. Na rust weet ik niet veel meer van, ik heb een flinke hersenschudding opgelopen. Al met al een terechte uitslag denk ik. Ik ben nog wel duizelig nu, maar hopelijk valt het mee en kan ik van de week weer trainen”, vertelde de routinier. Bij de gasten baalden ze vooral van de leidsman, die te vaak mee ging met de vlagsignalen van de SAB-grens. “Zonder al die vlaggen in de lucht hadden we hier met 6-3 kunnen winnen”, zei coach Hoogkamer nog na de wedstrijd. Beide clubs blijven middenmoter.

SAB – PCP 2-2 (1-0)
1-0 eigen doelpunt, 1-1 Mehari Emaha, 2-1 Rick Mertens, 2-2 Sofyan Meydubi.