Datum: zondag 30 oktober 2022, 18:12 - Auteur: Mica de Montigny

PCP-plaaggeest Abdul Avci beslist stadsderby voor WDS

Hij deed het een maand of vijf geleden ook: Abdul Avci kroonde zich tot matchwinner tegen PCP in 4C. Zondagmiddag schoot hij na rust raak vanaf de stip, waardoor WDS de top bereikt en PCP laagvlieger is, al was dat niet helemaal terecht.

Een kopie van de laatste speelronde van vorig seizoen: zo mag de derby op sportpark Paradijs omschreven worden. PCP optisch met het veldoverwicht en de meeste kansen, WDS met alle punten. Zelfde uitslag, zelfde doelpuntenmaker. Bizar. Maar niet minder vermakelijk. Blauw tegen groen en groen stelde weer teleur. Ondanks een vrachtwagen vol nieuwe spelers, nieuwe aanvoerder en nieuwe trainer, lijkt PCP als team achteruit te zijn gegaan. Knullig uitgeschakeld in het bekertoernooi vorige maand en in de competitie vier punten uit vijf duels, waarvan drie behaald tegen het zwakke broertjes van de ranglijst: de puntloze hekkensluiter HBSS uit Rotterdam.

Alhoewel hij tijdens speelronde 1 nog meedeed, verloor PCP wel bij promovendus TVC Breda, maar zonder Mouhcine Zerouali is de ploeg uit Brabantpark stuurloos. Niemand die op het middenveld ballen opeist, verdeelt, versnelt of uitblinkt. Een echte nummer 10 die de topschutter van vorig seizoen in werking stelt, want de ervaren Mustapha Houba lijdt er zichtbaar onder. Al kwam dat ook door WDS-verdediger Santi van Beek, die hem en zijn ploegmaten het leven zuur maakte. Credits voor de youngster uit de Haagse Beemden, die voor rust wel goed wegkwam toen Soufiane Meydubi de paal raakte namens PCP. Deze speler is sowieso de meest besproken speler.

Hij heeft de snelheid, fysieke kracht en aanvallende opvatting van een winger in de top van het amateurvoetbal. Geen back bij Baronie of Dongen met zijn power en lef. Maar zijn gebrek aan intelligentie op het veld zit hem dwars. Hij kan zijn bewakers met twee vingers in de neus dollen. Versnelt langs menig verdediger en laat ze zijn hielen zien. Bikkelt er op los, maar mist gogme, Drijft zijn actie regelmatig te ver door of speelt soms laat of helemaal niet af wanneer nodig. Eeuwig zonde, want het lijkt er op dat hij zelf niet door heeft hoe goed hij kan worden. Hij was met afstand de gevaarlijkste man van PCP, maar betrokken raken bij een doelpunt lukte dus niet.

Tel daarbij op de tegenvallende teamgenoten en WDS ruikt bloed. De oudste amateurclub van Breda was niet vaak initiatiefrijk en wervelend in het voetbaltechnische gedeelte, maar lijkt aan andere dingen te hebben gewerkt. Het voorkomen van goals lijkt belangrijker dan het maken van doelpunten en dat verklaart wellicht waarom WDS nog altijd ongeslagen is. En ja, degenen die er bij waren in Kesteren hadden het misschien goed gezien, de strafschop diep in de tweede helft was een vergissing van de scheidsrechter. PCP-verdediger Sofyan el Mandoudi werd bestraft voor hands toen hij een bal blokte, maar kreeg een penalty tegen. Zelf reageerde hij daar nog op.

“Ik kreeg de bal tegen mijn borst. Hij had het nooit kunnen zien, het was geen hands, maar hij had al gefloten en kon er niks meer aan doen vertelde hij mij”, zo zei de voormalige Advendo-speler tegen Voetbalinbreda.nl. Pech voor PCP, want als Abdul Avci een bal op de stip legt ben je gezien. De man die jaar in jaar uit levert onderstreepte zijn vakbekwaamheid en liet goalie Scott Colkin voor niks de hoek in vliegen: 1-0. Frustratie alom bij PCP, waar zelfs de witte zakdoekjes tevoorschijn kwamen aan de lange zijde bij de kantine. Er kwame nog wat schoten, onder meer een vrije trap, maar WDS ’19 heeft Nick Verhagen onder de lat en als je die wil verschalken moet je van betere huize komen.

De verliezende coach, Lorenzo Boudewijns, gaf zijn reactie. “Ik ben oprecht sprakeloos, want als er een ploeg was die recht had op de winst waren wij het. Maar ja zelf weer kansen missen en dat weer zo’n moment van een scheidsrechter. Afdruk van de bal staat gewoon op het lichaam van Sofyan el Mandoudi en hij legt hem op de stip. Ja, sprakeloos. Als dit zo wekelijks gebeurt met deze arbiters, dan kun je beter gewoon niet spelen want dit gaat helemaal nergens over. Ik ben vooral trots op de jongens dat ze tot het laatste fluitsignaal zijn blijven zoeken naar de gelijkmaker en die hadden ze meer dan verdiend”, baalde de voormalige topschutter van Boeimeer.

In het thuiskamp vrolijke gezichten en teksten. Trainer Martijn van Wanrooy: ““Achter dit PCP zit wel echt een idee. Voor zover ik kon zien zet Lorenzo Boudewijns het echt prima neer. Het geluk voor ons dat ze vandaag wel wat klasbakken misten, maar pech dat we onze aanvallers al vroeg moesten wisselen met blessures (Bart van Eekelen en Levi Beckhoven, red.). De gelukkigste heeft vandaag gewonnen met de strafschop. We lijken wel geluk te hebben gehad, maar daar malen we niet om. Nick Verhagen was wederom heel belangrijk voor ons, maar vooral ook complimenten naar onze defensie die heel stabiel was. Slechte wedstrijden winnen voelt goed. We zijn dik tevreden.”

WDS ’19 – PCP 1-0 (0-0)
1-0 Abdul Avci (pen.).

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss