Datum: zondag 15 januari 2023, 19:37 - Auteur: Redactie

PCP slacht laagvlieger SAB in doelpuntrijk inhaalduel

PCP won zondagmiddag overtuigend van SAB. De inhaalwedstrijd in 4C was dan ook geen moment spannend op sportpark Lage Kant Noord.

 

Het was weer even wennen in Brabantpark, waar beide clubs tijden niet in actie kwamen mede door de winterstop en het feit dat de oorspronkelijke geplande confrontatie werd uitgesteld vanwege het overlijden van een SAB-speler. In combinatie met het gure weer was het voor de bezoekers uit Ruitersbos helemaal een rampzalige middag.

Nota bene Eric Adriaanse (39), die nog altijd niet met voetbalpensioen is, opende de score en bepaalde daarmee ook meteen de ruststand. Na rust verscheen captain Tomas Baljeu niet meer tussen de krijtlijnen vanwege een blessure en ging het bergafwaarts met de ploeg van trainer Martijn Malinka. De ploeg van debuterend trainer Marco de Jong was echter los.

Spits Mustapha Houba (foto) prikte de 2-0 binnen en Mo Pala besliste de wedstrijd met de derde thuisgoal. De van TVC Breda overgekomen Mick van den Broek deed nog wel iets terug namens SAB, maar PCP sloeg daarna toe via weer een routinier in de aanval: Crea Zimmerman. Ali Reza liet de eindstand in extremis op 5-1 noteren.

Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met middenvelder Rick Mertens, die baalde van het verlies in Brabantpark. “De 5-1-uitslag was wel overdreven. Onze kansen gingen er niet in en toen ging het in de slotfase snel met hun goals.” In het thuiskamp was doelpuntenmaker Houba een stuk vrolijker. “We waren duidelijk de betere ploeg en SAB had geen enkel moment grip op de wedstrijd.”

PCP – SAB 5-1 (1-0)
1-0 Eric Adriaanse, 2-0 Mustapha Houba, 3-0 Mo Pala, 3-1 Mick van den Broek, 4-1 Crea Zimmerman, 5-1 Ali Reza.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss