Datum: zaterdag 9 december 2023, 18:13 - Auteur: Redactie

PCP slacht UVV ’40: verliezende coach komt met mooie metafoor

Met een goed gevoel heeft PCP zijn matige eerste seizoenshelft afgesloten. Zaterdag werd in 4F de derby van laagvlieger UVV ’40 gewonnen, dat hard op weg is naar de nieuwe vijfde klasse van volgend jaar.

De wedstrijd zelf was niet spannend en had weinig om het lijf. Eric Adriaanse, nog altijd niet met voetbalpensioen, scoorde zowaar de openingsgoal en ook Mustapha Houba prikte weer eens raak. Daarna produceerde de weer fitte Haris Hasanovic de mooiste goal van de wedstrijd: 3-0. Lucas Umar deed nog iets terug uit een rebound, maar Simon Loshi maakte er met twee goals 5-1 van. Het slotakkoord was voor vleugelspeler Amadou Sherrif. Na de wedstrijd kwamen beide kampen aan het woord.

“Vandaag deed het team een beroep op Haris Hasanovic, die lang geblesseerd was en herstellende was bij een vriendenteam. Hij was voornamelijk de eerste helft de beste man op het veld. Alsof hij nooit is weggeweest. Zijn 3-0 was van de middenlijn. Alle complimenten naar Haris vandaag. Maar vooral het teamgevoel heerste, met goed voetbal en positiviteit. Ik hoop dat we dit na de winterstop zo lang mogelijk kunnen gaan volhouden. Nu tijd voor de winterstop. Ook veel dank aan Hamed Boudarza, die vandaag moest starten bij PCP 1 wegens vele blessures en afwezigen. Hij staat er als veteraan en oud-selectiespeler dan toch voor het team en de club, dat is top”, aldus aanvaller Mustapha Houba tegenover Voetbalinbreda.nl.

“Het was een duel tussen twee ploegen in het waterpolo. Bij het betreden van het veld hadden we eerst ons voetenbadje. PCP was Griekenland, de nummer 1 in het waterpolo, slim en vernuftig in duels, terwijl wij UVV, Nederland in de ranking en 14de op de wereldranglijst, de nummer 1 niet op eenzelfde manier kon bestrijden. Het subtiel aan het okselhaar trekken zat er bij ons helaas niet in vandaag, ondanks dat de scheidsrechter ons in bescherming nam. Kortom: het zat er bij ons niet in met onze relatief jonge ploeg op een eigenlijk onbespeelbaar veld. Na de winterstop de leerpunten van de eerste seizoenhelft met ons meenemen”, aldus UVV-coach Niels van Dongen met een prachtig metaforische analyse.

PCP – UVV ’40 6-1 (2-0)
1-0 Eric Adriaanse, 2-0 Mustapha Houba, 3-0 Haris Hasanovic, 3-1 Lucas Umar, 4-1 en 5-1 Simon Loshi, 6-1 Amadou Sherrif.