Datum: maandag 18 april 2022, 18:18 - Auteur: Mica de Montigny

PCP vecht zich met man minder voorbij zwak DIA

In een tumultueuze ‘stadsderby’ deed PCP uitstekende zaken tegen directe concurrent DIA. Met een man minder, een aantal incidentjes op en naast het veld en een hoop strijdlust was de ploeg uit Brabantpark de terechte winnaar tegen het bezoek uit Teteringen.

Rode kaart spits Mustapha Houba verandert Brabantparkers in vechtmachine

Als voormalig selectielid Noël Hilkemeijer en een kompaan sfeervol vuurwerk afsteken om de clash bovenin de ranglijst een knallend begin te geven op sportpark Lage Kant Noord, is PCP van meet af aan ondernemend. De score wordt geopend door dé man in vorm van de tweede seizoenshelft: Soufiane Meydubi. Vaak linksbuiten, deze wedstrijd geposteerd als linksback. Hij komt een keer mee op en trap in twee keer een bal binnen: 1-0. Op dat moment had spits Houba al een gele kaart vanwege commentaar op de scheidsrechter. Toen de 35-jarige goaltjesdief, die onlangs terugkeerde van het veel hoger spelende VOAB, een bal verloor en een domme tackle inzette twijfelde de leidsman geen moment: geel en dus rood. Het zorgde voor ergernis, maar ook voor veerkracht bij de thuisclub. PCP streed voor elke meter en DIA kwam te weinig aan voetballen toe. Ook de grote ruimtes werden slecht bespeeld door de Bredase dorpelingen, waardoor de rust werd bereikd met een 1-0-stand. En ook na de pauze vochten de groenhemden voor wat ze waard waren. Opmerkelijk, gezien de vele deelnemers aan de Ramadan. Het niet eten en drinken speelde de ploeg van coach Richard Hoogkamer zelfs in ondertal ogenschijnlijk geen parten.

Niet fitte Remco Sluijk en co stuiten op PCP-goalie Mo Omar en baltovenaar Mouhcine Zerouali

Toch zou DIA diverse keren opduiken voor het doel van de Somalische Bredanaar Omar. Terwijl een aantal toeschouwers een beetje lacherig doen om Omar, die volgens hen al heel wat eigen goals zou hebben gemaakt dit seizoen, redt hij zeker vier keer. Een aantal stabiele en katachtige reddingen zorgen ervoor dat diezelfde toeschouwers met hun mond vol standen staan, want hij hield drie zeker doelpunten uit zijn kooi. Onder meer een schot van Remco Sluijk, die redelijk onherkenbaar speelde. De grote nummer 10 van de geel-zwarten sukkelt heel het seizoen al met blessures en speelde in totaal slechts zes wedstrijden. Hij stond maandag toch aan de aftrap, nadat hij naar eigen zeggen door Terheijden de lappenmand in was geschopt onlangs. Slechts een gruwelijke aanname, een kopbal voorlangs en een fraaie slalom kon hij nog uit zijn arsenaal tevoorschijn halen, maar verder was duidelijk te zien dat hij fysiek en dus ook technisch niet de oude was. Wie wel de oude was? Mouhcine Zerouali. Tot aan maandag slechts sporadisch de baltovenaar van Groen-Wit jaren geleden, maar in deze wedstrijd een lust voor het oog. Steekpasjes om van te smullen, een vernederende panna vlak voor de kantine en de nodige arbeid voor het team: klasse.

Wisselspelers en thuisfans belagen DIA-coach Erik van Rooij

Toch valt de 1-1, als Nik van Oosterhout een bal binnen knikt, maar het antwoord laat snel van zich horen. Souhail Mekkaoui, die ondanks zijn werkverplichting op kwam draven namens de thuisploeg, trapte gehaaid binnen via de binnenkant van de paal. Even later ontstond er tumult langs de zijlijn voor de dug-out van DIA. Erik van Rooij zou iets hebben geroepen richting een PCP’er en er ontstaat een  opstootje. De Bredanaars reageren verontwaardigd, de Bredase dorpelingen staan hun mannetje. Even lijkt de scheidsrechter te staken, maar na een aantal minuten gaat de pot toch door. Veel gebeurt er verder niet en PCP sleept de volle buit uit het vuur. Op het moment dat Van Rooij het veld wil oversteken om zich richting kleedkamer wil begeven springt een handvol mensen voor zijn neus. Al schreeuwend en gebarend tonen zij hun aversie jegens hem en hetgeen er zich had afgespeeld even daarvoor nog. De ietwat agressieve houding waarop sommige wissels van PCP en aanhangers dat doen is geen fijn gezicht en de voorzitter van PCP loopt voor hem om de rust bewaren en hem te begeleiden. Blijkbaar is er nu een onderzoek ingesteld. Over het hoe of wat werd na de wedstrijd niet veel bekend en beide kampen reageerden niet.

PCP – DIA 2-1 (1-0)
1-0 Soufiane Meydubi, 1-1 Nik van Oosterhout, 2-1 Souhail Mekkaoui.