Datum: zaterdag 23 september 2023, 17:59 - Auteur: Redactie

PCP verliest debuut in zaterdagvoetbal bij Olympia ’60

In Dongen maakte PCP kennis met het zaterdagvoetbal. De vierdeklasser uit Brabantpark scoorde vier keer tegen Olympia, maar vertrok zonder punten huiswaarts.

Tegen de in Feyenoord-tenue’s acterende gastheren opende het bezoek van coach Marco de Jong sterk. Routinier Crea Zimmerman liet zien het scoren niet verleerd te zijn en zette PCP op voorsprong. De thuisploeg wist echter vakkundig te kantelen en stond door persoonlijke fouten bij de Bredanaars plots op 2-1. Maar, wederom Zimmerman scoorde en liet de bordjes in evenwicht hangen.

De sensationele wedstrijd ging verder met spanning en goals, want Olympia prikte de 3-2 binnen en Mehari Kesate (foto), die naar Oosterhout leek te verkassen, maar toch terugkeerde bij PCP, liet de gelijkmaker aantekenen. Toch werd het in de slotfase 5-3, waarna good old Sidney Raphaela de 5-4 nog maakte. Zijn aansluitingstreffer kwam echter te laat voor een positief resultaat.

“We hebben onverdiend verloren. Wij waren de gehele wedstrijd de betere en kwamen na een minuut al op voorsprong, maar door persoonlijke fouten krijgen we goals tegen. We hebben vandaag echt als team gespeeld, goed gespeeld ook en tot het laatste fluitsignaal gestreden, dit moeten we meenemen naar de volgende wedstrijden, dan gaan we winnen”, aldus spits Mustapha Houba tegen Voetbalinbreda.nl.

Olympia ’60 – PCP 5-4 (3-2)
0-1 Crea Zimmerman, 1-1 en 2-1 Olympia ’60, 2-2 Crea Zimmerman, 3-2 Olympia ’60, 3-3 Mehari Kesate, 4-3 en 5-3 Olympia ’60, 5-4 Sidney Raphaela.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss