Datum: zondag 14 mei 2023, 19:20 - Auteur: Redactie

PCP vloert gedegradeerd SAB en zet stap naar lijfsbehoud

PCP heeft weer ademruimte in 4C. Zondagmiddag versloegen de Brabantparkers de nummer laatst SAB en lijken degradatienood te kunnen vergeten. SAB is op zijn beurt gedegradeerd.

Op sportpark Ruitersbos leed de ploeg van coach Martijn Malinka zijn zoveelste nederlaag. Met in het achterhoofd het volgende seizoen, waarin de Sint Anna Boys in de zondag vijfde klasse uit zullen komen, viel er weinig eer te behalen tegen PCP, dat zelf ook in degradatienood verkeerde. Mo Pala verlichtte die stress al snel door te scoren namens de ploeg van interim-coach Marco de Jong. Adem Yilmaz maakte de stand nog chiller: 0-2. Spits Diego Jansen zorgde nog voor de aansluitingstreffer na rust, maar Ica maakte er 1-3 van. De weer fitte spits Crea Zimmerman besliste de stadsderby daarna met een dubbelslag. Het slotakkoord was voor Jansen.

“We zijn gewoon een klasse beter, zelfs als wij niet in vorm zijn, zijn we een klasse beter. SAB is voor mij dan ook een terechte degradant”, begon spits Mustapha Houba zijn verhaal tegen Voetbalinbreda.nl na afloop. “In het bijzonder wil ik een compliment uitdelen aan Crea Zimmerman, die na een lange blessure er toch weer bijkomt en alles geeft voor het team en twee mooie doelpunten maakt. Zijn instelling op het veld is wat PCP nodig heeft. Nu nog twee wedstrijden afwerken en definitief handhaven. Een puntje tegen VVR zou al voldoende zijn, anders tegen UVV minimaal gelijkspelen in de laatste speelronde.”

SAB – PCP 2-5 (0-2)
0-1 Mo Pala, 0-2 Adem Yilmaz, 1-2 Diego Jansen, 1-3 Ica, 1-4 en 1-5 Crea Zimmerman, 2-5 Diego Jansen.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss