Datum: zaterdag 11 november 2023, 18:07 - Auteur: Redactie

PCP vloert hoogvlieger SV Capelle na late penalty

Winnen tegen titelkandidaat Capelle was een must voor PCP, dat laag op de ranglijst stond zaterdagochtend. Zaterdagmiddag leverde de ploeg uit Brabantpark, waardoor het weer naar boven kan kijken.

Na de heerlijke, maar verloren wedstrijd tegen de toenmalige koploper TSC, had PCP wraakgevoelens. Winst was noodzaak voor voor de ploeg van trainer Marco de Jong alleen de tegenstander was de hoogvlieger uit Sprang-Capelle. Dat het snel 0-1 stond uit een corner was dan ook geen verrassing.

Toch kwam PCP op gelijke hoogte: de nieuwe Italiaanse student Frederico zorgde voor de 1-1 op aangeven van spits Mustapha Houba. Daarna een strafschop voor de dorpelingen, die feilloos werd benut na rust, maar toen waren de Brabantparkers van plan een kanteling te voltrekken. En die begon met de mooiste goal van de dag.

Routinier Crea Zimmerman gaf voor op een eveneens ervaren rot, Houba. De aanvaller nam de bal aan schuin voor de goal en nam het leer met een volley uit de lucht over de vijandelijke doelman: pure klasse. En het werd nog mooier na die schitterende 2-2. Buitenspeler Amadou Sheriff ging in de laatste minuut alleen op de goal af en werd gevloerd: pingel.

En waar iedereen Houba verwachtte als vaste nemer, werd het Zimmerman. “De penalty gaf ik aan Crea (Zimmerman, red.), omdat ik daarvoor een levensgrote kans mis. Dan lijkt het me beter om de penalty af te geven aan een andere ervaren speler, die de bal heerlijk binnenschiet. Een terechte overwinning en zeer belangrijke punten voor ons. Nu kunnen we weer naar boven kijken. Met deze ploeg kunnen we in deze competitie iedereen voetballend verslaan”, aldus Houba (foto) na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

PCP – SV Capelle 3-2 (1-1)
0-1 SV Capelle, 1-1 Frederico, 1-2 SV Capelle (pen.), 2-2 Mustapha Houba, 2-3 Crea Zimmerman (pen.)