Datum: zondag 20 november 2022, 16:07 - Auteur: Redactie

PCP vloert koploper Chaam en sluipt het linkerrijtje binnen

PCP deed zondagmiddag in 4C uitstekende zaken. De tot aan het beginsignaal nog op de eerste plek bivakkerende gasten uit Chaam vertrokken met een nederlaag huiswaarts.

Guur was het op sportpark Lage Kant. Maar het slechte weer liet PCP niet twijfelen of balen. De ploeg uit Brabantpark begon heel fel aan de wedstrijd en kreeg al snel goede kansen. Al na een kwartier had het 2-0 kunnen staan. Na 17 minuten was er dan plots een inspeelbal van Mouhcine Zerouali, die Bryan Veth aanspeelde en hij stak de bal gelijk op de wekelijkse uitblinker Soufiane Meydubi: 1-0.

Daarna speelde PCP het hoger geklasseerde Chaam helemaal zoek. Elke tweede de bal was voor de Bredanaars en dat het geen 3-0 stond was een klein wonder. Net zo’n wonder als de gelijkmaker pa na rust. Chaam begon echter beter aan de tweede helft en scoorde na een halve minuut al de 1-1, maar de grensechter lette goed op en hun spits stond een kleine meter buitenspel: geen treffer dus.

Daarna pakte PCP het gewoon verder op en creëerde het veel kansen. In de 65ste minuut kwamen de gasteren terecht op 2-0; uit een corner kopte Lucian Mandic goed binnen. Daarna kreeg Chaam een kans waar PCP-goalie Scott Colkin vier keer goed redde, maar in de vijfde rebound scoorde Chaam de 2-1. Het leek even heet te worden, maar toen was daar de tovenaar uit Princenhage: Mouhcine Zerouali (foto).

In de 80ste minuut schoot de zaalvoetbalinternational de verlossende 3-1 in de benedenhoek. “Daarna hebben we de wedstrijd heel volwassen als groep uitgespeeld. We hebben oprecht Chaam volledig overklast en een echte show gegeven aan alle mensen die in de regen weer achter PCP stonden. Wij zijn vooral trots op de groep dat ze de rug hebben gerecht om zo de koploper te vernederen op alle vlakken”, aldus winnend trainer Lorenzo Boudewijns na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

PCP – Chaam 3-1 (1-0)
1-0 Soufiane Meydubi, 2-0 Lucian Mandic, 2-1 Luuk Oomen, 3-1 Mouhcine Zeoruali.