Datum: zondag 19 maart 2023, 17:52 - Auteur: Redactie

PCP wint stadsderby en zet streep door titelhoop WDS

VIDEO – WDS kwam bovendrijven in 4C en zat dicht tegen de koplopers aan, maar kreeg zondagmiddag een reality-check van stadsrivaal PCP. De derby werd voor rust als beslist door de Brabantparkers.

De eerste helft op sportpark Lage Kant Noord was PCP de betere ploeg. Fysiek sterker, voetballend sterker en aanvallend sterker. WDS trad aan met Bart van Eekelen op de bank na een week ziek zijn en zonder de ‘geblesseerde’ Levi van Beckhoven. Yalcin Guldal was hun vervanger als rechtsbuiten. Al vrij snel opende de thuisploeg de score. Het was Soufiane Meydubi (foto) die aan alles en iedereen ontsnapte en 1 op 1 mocht gaan op WDS-doelman Nick Verhagen. De altijd stabiele factor Meydubi faalde niet en schoot de terechte 1-0 binnen.

Amper twee minuten later was het de beurt aan spits Mustapha Houba (zie video onder dit verslag). Naar rechts uitgeweken ontving hij de bal, kapte naar binnen en schoot met een boog de bal in de verre hoek. En WDS? Dat stelde aanvallend teleur. Op slag van rust leek de aansluitingstreffer gemaakt te worden door topschutter Abdul Avci. Andries Tolenaars wipte de bal over de verdediging en Avci schoot koelbloedig raak. De vlag van de assistent-scheidsrechter ging echter onterecht de lucht in de goal werd dan ook afgekeurd.

Met Richel Nicia voor Tolenaars leek WDS wat beter uit de kleedkamer te komen. De duels werden meer gewonnen en WDS leek de langste adem te hebben. Echter moesten de bezoekers dit doen zonder de geblesseerd geraakte Abdul Avci. En toen ook Ojani Muntslag geblesseerd naar de kant moest, werd duidelijk dat het een hele moeizame middag zou gaan worden voor de nummer 3 van de ranglijst. Aan de bal was het erg moeizaam en ondanks het optische veldoverwicht creërende WDS geen kansen en dus kwam middenmoter PCP niet in de stress.

Vlak voor tijd de genadeslag door opnieuw Meydubi, die zijn tweede van de middag raak prikte. “Een collectieve offday van onze kant. We hebben eigenlijk geen moment goed in de wedstrijd gezeten en veel te weinig afgedwongen. Hoe dat kan? Geen idee, we missen aanvallend wel teveel van onze opties, maar ook in de duels waren we vandaag helaas niet goed genoeg. Een terechte overwinning voor PCP en wij zullen het vizier op scherp moeten zetten richting VVR volgende week”, vertelde WDS-coach Martijn van Wanrooy tegen Voetbalinbreda.nl.

Doelpuntenmaker en routinier Houba was een stuk vrolijker dankzij de zege van de formatie van interim-trainer Marco de Jong. “Deze zege is 100 procent verdiend. We hebben vandaag weer laten zien wat we kunnen en het wordt eens tijd dat we dit een paar wedstrijden achter elkaar volhouden. Volgende week Gesta-uit, weer een belangrijke om ons doel te bereiken en dat is de top drie.”

PCP – WDS ’19 3-0 (2-0)
1-0 Soufiane Meydubi, 2-0 Mustapha Houba, 3-0 Soufiane Meydubi.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss