Datum: zondag 19 mei 2019, 16:15 - Auteur: Redactie

PCP wordt kampioen en promoveert bij bevriend SSW

In het seizoen 2012/2013 speelde PCP voor het laatst in de zondag vierde klasse, maar na zondag is het weer een feit. PCP klopte SSW en mag als kampioen naar het hogere niveau.

De Brabantparkers en SSW koesteren al jaren een vriendschap. Elke zomer worden er oefentoernooien georganiseerd, waar beide clubs dan aan deelnemen in Dordrecht. En tijdens onderlinge competitieduels komen er uit en thuis over en weer trouwe fans kijken en genieten van de prima sfeer.

Zo ook zondag, waar de Zuid-Hollanders brutaal de leiding namen voor eigen publiek. Lang was PCP niet in paniek: steunpilaar Mateusz Sleziak scoorde zijn zoveelste goal dit seizoen en bracht de kleine volksclub uit Breda daarmee op gelijke hoogte. Na rust knokte Poscunt Concordiam Pulchra zich naar de verlossende overwinning. Doelpunten van topschutter Sergino Martial en Ali Bouhajtaoui bleken doorslaggevend.

Opnieuw reisde alles en iedereen met een PCP-hard met de welbekende party-bus naar sportpark Lage Kant, waar het feest in volle gang is. Waar kenners meenden dat directe concurrent FC Dordrecht de beste ploeg was van de klasse, trekt de equipe van trainer Peter Maaskant een lange neus en viert het verdiende kampioenschap.

SSW – PCP 1-3 (1-1)
1-0 SSW, 1-1 Mateusz Sleziak, 1-2 Serginio Martial, 1-3 Ali Bouhajtaoui.