Datum: zaterdag 9 maart 2024, 17:56 - Auteur: Redactie

Crea Zimmerman knalt PCP voorbij laagvlieger Irene ’58

In 4F heeft PCP zaterdag cruciale punten bemachtigd. De Brabantparkers wonnen een soort ‘degradatieclash’ van Irene ’58.

De missie voor de onlangs aangestelde coach Errol Sint-Jago is helder: een plek bij de laatste zes vermijden zodat de kleinste amateurclub van Breda niet degradeert. En dus was de overwinning broodnodig in Den Hout, waar Irene nog lager staat dan PCP. Het duurde tot de twintigste minuut, toen routiniers Mustapha Houba en Crea Zimmerman het verschil maakten.

Eerst genoemde gaf voor en laatst genoemde schoot binnen: 0-1. Het bleef bij die score, want in de resteren zeventig minuten en een beetje kwamen beide teams ondanks kansen over en weer niet meer tot scoren. Voetbalinbreda.nl ging na afloop in gesprek met kind van de club Houba. “Vandaag hebben we eindelijk weer als een team gestreden”, begon hij vol trots.

“Over de gehele wedstrijd waren ook voetballend de betere partij. In de tweede helft hebben we de 0-2 niet kunnen maken en moesten we als team strijden voor de drie punten en dat hebben we vandaag goed gedaan. We moeten SV Capelle inhalen op de ranglijst en dat gaat ook zeker gebeuren zodat we ons handhaven. Helemaal als we spelen zoals vandaag: één team.”

Irene ’58 – PCP 0-1 (0-1)
0-1 Crea Zimmerman.