Datum: zaterdag 3 februari 2024, 17:56 - Auteur: Redactie

PCP worstelt zich voorbij laagvlieger Olympia ’60

Voor PCP betekende de hervatting van 4F drie punten erbij. Zaterdag won de middenmoter uit Brabantpark van Olympia.

Op sportpark Lage Kant Noord ontvouwde zich na twee maanden zonder competitievoetbal door de lange winterstop een heerlijke pot. De gasten uit Dongen namen de leiding, maar de thuisclub had toen al wat kansen gemist. Toch werd het 1-1 dankzij flankspeler Amadou Sherif, die dus wel speelde in tegenstelling tot de langdurig geschorste Mehari Kesate, vanwege zijn rode kaart uit bij The Gunners destijds.

En het werd nog mooier voor Errol Sint Jago, de debuterende coach van de Brabantparkers, want Simon Loshi maakte er 2-1 van. Op dat moment reageerden de in Feyenoord-tenue’s acterende bezoekers als door een adder gebeten en dus lieten zij de gelijkmaker noteren. Het thuispubliek zou niet lang balen, want via opnieuw een goal van Sherif werden de drie punten veiliggesteld door de gasteren.

“We waren voetballend de betere partij. Er kunnen zeker nog veel dingen beter, maar we zijn erg blij met de drie punten en nu kunnen we de komende twee weken de zaken die beter kunnen trainen, zodat we tegen RWB nog sterker voor de dag kunnen komen”, blikte PCP-routinier Mustapha Houba (foto) zowel terug als vooruit toen hij na de overwinning met Voetbalinbreda.nl sprak.

PCP – Olympia ’60 3-2 (2-1)
0-1 Olympia ’60, 1-1 Amadou Sherif, 2-1 Simon Loshi, 2-2 Olympia ’60, 3-2 Amadou Sherif.