Datum: zondag 20 oktober 2019, 18:02 - Auteur: Redactie

PCP ZO wint knotsgek en doelpuntrijk gevecht van Terheijden

PCP versus Terheijden: het was zondag een duel der hekkensluiters in 4C. De promovendus uit Breda trok uiteindelijk aan het langste eind in een spectaculaire derby.

Met allebei slechts een punt op zak uit drie wedstrijden was de druk aan het toenemen voor PCP en Terheijden. De promovendus uit Brabantpark was echter de enige club waarvan het afstraalde dat er gewonnen moest worden. Sterker nog, PCP speelde het Terheijdense bezoek compleet van de mat. De score werd geopend door Ibrahim Ikililou, waarna de van SC Hoge Vucht overgekomen Mo al Saadi de marge verdubbelde namens de thuisploeg.

Sportpark Lage Kant was nauwelijks bekomen van alle snelle sensatie, tot spits Ikililou opnieuw een doelpunt maakte: 3-0. En het was maar goed ook dat de eveneens van SC Hoge Vucht overgekomen aanvaller het doel trof, want even eerder had hij een penalty gemist. Uiteindelijk gingen de rivalen rusten met een pittige 3-0-tussenstand. De uitploeg van coach Fred Vrolijk had vast goede bedoelingen na rust, maar het was al snel nieuwe frustratie.

De 42-jarige defensieleider Mateusz Sleziak (foto) kopte namelijk, ondanks het dragen van een beschermend gezichtsmasker, de bal kiezerhard in het net: 4-0. Eclatante cijfers die het uitpubliek (en team) aan het duizelen brachten. Maar de equipe uit de Gemeente Drimmelen schrok wel definitief wakker, want een ware revival was in de maak. Guus ten Dolle zorgde voor de 4-1, maar ook Max Brouwers onderstreepte met zijn doelpunt de veerkracht.

En het bleef niet bij die paar uitgoals. De zwart-witten roken bloed bij PCP, dat toch al heel het seizoen veel tegentreffers incasseert. Jason Joosen zette zijn handtekening onder de aansluitingstreffer en plots stond de kraker bijna volledig op zijn kop. De groenhemden hadden spelmaker Kevin Muntslag, die na anderhalf jaar blessureleed weer fit is, gewisseld en dat kwam niet goed uit.

Toch kwam PCP met de schrik vrij toen Brouwers het zijnet vond in plaats van de gelijkmaker en Amine Bakbachi de 5-3 forceerde. Dat was ondanks de 5-4 van Riemer Dijkstra toch wel de genadeslag geweest. Hoe dan ook, sportpark Lage Kant verveelde zich geen instantie. Na de wedstrijd sprak Voetbalinbreda.nl met beide kampen. “Voor rust waren we heer en meester, maar in de tweede helft begonnen we goed, toen scoorden we de 4-0. Nadat ze 4-1 en 4-2 maakten begonnen ze erin te geloven en hadden ze het betere van het spel. Gelukkig winnen we”, aldus topschutter Ikililou, die een bal van buiten het strafschopgebied rechtstreeks in de haak schoot.

Namens de verliezers stond aanvoerder Rik de Klerk ons te woord. “Feit is dat wij de eerste helft niet thuis gaven. De tweede helft pakken we het beter op en konden we het PCP nog moeilijk maken. Of we trots zijn op de soort van comeback? Nee, teleurgesteld. Gezien de tweede helft lijden we toch een onnodige nederlaag.” Volgend weekend speelt PCP bij Waspik en ontvangt Terheijden titelkandidaat RWB. Twee lastige tegenstanders dus.

PCP ZO – Terheijden 5-4 (3-0)
1-0 Ibrahim Ikililou, 2-0 Mo al Saadi, 3-0 Ibrahim Ikililou, 4-0 Mateusz Sleziak, 4-1 Guus ten Dolle, 4-2 Max Brouwers, 4-3 Jason Joosen, 5-3 Amine Bakbachi, 5-4 Riemer Dijkstra.