Datum: zaterdag 30 oktober 2021, 17:26 - Auteur: Redactie

Paul Pedersen is los en loodst The Gunners voorbij Dongen

The Gunners is momenteel de enige club die koploper DESK kan bijbenen. Zaterdagmiddag was de Bredase club namelijk net iets te sterk voor Dongen in 4D.

De nieuwe zaterdagploeg van Dongen was nog ongeslagen na vier speelronden en deed mee voor de koppositie, maar daar maakte The Gunners allemaal een einde aan in het geel-blauwe dorp. In de eerste helft opende Paul Pedersen (foto, links) de score en hij onderstreepte daarmee dat hij weer helemaal fit is én bovendien in vorm: 0-1. Van slag was de thuisploeg toen nog niet, getuige de gelijkmaker voor het rustsignaal.

Maar het team van trainer Brian Piris stelde orde op zaken in het tweede bedrijf: wederom Pedersen met een goeie treffer bood de hernieuwde voorsprong aan het bezoek uit de Haagse Beemden: 1-2. De gasten hielden vervolgens de rijen gesloten en liepen zelfs uit naar 1-3. Het was Pedersen die een vrije trap uitlokte op de punt van de zestien, die uiteindelijk door Laurens Rademaker werd gescoord: een heerlijke uitzege.

Pedersen, die deze maand al vaker scoorde nadat hij terugkwam van een blessure, reageerde uiteraard content op de opmerking dat hij los is: “Ja, heerlijk. Dit waren echt belangrijke punten. Vannacht word ik 39 jaar en Eljay Hoed zei al dat ik zou prikken, dus dit is een mooi cadeau”, aldus de geroutineerde spits na afloop tegen Voetbalinbreda.nl. Inmiddels staat The Gunners op de tweede plaats. Baronie ZA deelt die plek met ze.

Dongen ZA – The Gunners 2-3 (1-1)
0-1 Paul Pedersen, 1-1 Dongen ZA, 1-2 Paul Pedersen, 1-3 Laurens Rademaker, 2-3 Dongen ZA.