Datum: zaterdag 26 augustus 2023, 23:35 - Auteur: Redactie

Penalty in slotminuut doet onfortuinlijk Baronie de das om

Speelronde 2 van de Derde Divisie mondde voor Baronie, dat vorig weekend nog won, zaterdagavond uit in een teleurstellende nederlaag. Groene Ster maakte in extremis de winnende goal vanaf de strafschopstip.

Wat een contrast met vorige week in Gorinchem. Na de overwinning op Unitas een ploeg die dat toen na het laatste fluitsignaal uitbundig vierde. Gisteravond toen arbiter Kuijntjes affloot echter een complete desillusie rijker. Winst en verlies lagen zelden zo dicht bij elkaar. Want in blessuretijd leek eerst de thuisclub aan het langste eind te gaan trekken. Een prachtige crosspass van Mejres over 40 meter bereikte de voluit sprintende Keuken die goed aannam, maar zijn ziedende schot centimeters langs de verkeerde kant van de paal zag vliegen. In de daaropvolgende Limburgse tegenaanval verscheen plotseling Breukers alleen voor Baroniedoelman Brand. Die leek de situatie te gaan redden maar wat op een ongelukkige botsing leek werd door de leidsman met een penalty bestraft. Stassen maakte vanaf de stip vervolgens geen fout en schoot zijn ploeg onberispelijk naar een niet meer verwachte overwinning 0-1. Het begrijpelijke oorverdovende gejuich van de Limburgers dat toen volgde moet in groenwitte oren afschuwelijk hebben geklonken. Want vriend en vijand waren het erover eens dat de wedstrijd in 0-0 had moeten eindigen.

De thuisclub begon wat weifelend aan de wedstrijd hetgeen resulteerde in veel Limburgs balbezit dat echter nooit tot werkelijk gevaar leidde. Integendeel het was Baronie dat voor het eerst gevaarlijk werd. Een prachtige dieptepass van Townsend leidde tot een voorzet van Cecilia die Zimmerman in kansrijke positie wist te bereiken. Die schoot echter niet zelf maar legde terug op de instormende Keuken. Diens inzet vanaf de rand van het strafschopgebied ging echter luttele centimeters naast het Limburgse doel. Daarna brak een fase aan waarin Groene Ster weliswaar het grootste spelaandeel had maar wat slechts een aantal corners op rij zonder resultaat opleverde. Het eerste echte gevaar voor het Bredase doel werd gesticht door Stassen maar diens inzet ging voorlangs. Even later volgde opnieuw gevaar, maar ditmaal was de aanleiding een te korte terugspeelbal van de Bredase aanvoerder Vermeulen. De attent uitgekomen Brand moest met een sliding erger voorkomen. Aan de andere kant kon Zimmerman een voorzet van Keuken niet verzilveren en zag hij bij zijn tweede poging doelman Voss knap redding brengen. In de slotfase van de eerste helft schoot Golsteijn voor de gasten nog voorlangs en zag aan de overzijde Mejres zijn schot knap ten koste van een corner gepareerd worden door doelman Voss.

Na rust kwam middenvelder Oenen voor de jeugdige aanvaller Cecilia (stand in voor de geschorste Loshi) waardoor de thuisclub wat meer grip op het Limburgse middenveld kreeg. Ofschoon Groene Ster aanvankelijk wat meer dreiging in haar spel had kwam Baronie steeds meer aan voetballen toe. Het spel golfde op en neer waarmee de wedstrijd werkelijk alle kanten op kon. Toch was het eerst weer Baroniedoelman Brand die op een schot van Golsteijn redding moest brengen. Een kwartier voor tijd was het Oenen die Mejres fraai in schietpositie wist te brengen maar diens poging leverde slechts een corner op. Daarmee was de wedstrijd helemaal los en toonden beide ploegen duidelijk voor de winst te willen gaan. Serieuze doelpogingen van Stassar en Stassen vlogen over het Bredase doel terwijl aan de andere kant een fraaie aanval via Neto en Al Morabit in schoonheid stierf. De slotfase stond daarmee bol van de spanning, maar helaas voor Baronie met de blessuretijd als anticlimax.

Het was uitermate zuur voor Baronie om op een dergelijke manier te moeten verliezen en de teleurstelling droop na afloop bij alle Baronnen dan ook van hun gezicht. Niettemin kan men terugkijken op een prima gespeelde wedstrijd met vaak fraai combinatiespel waaruit duidelijk progressie is te zien. Indien die progressie zich voortzet kan het niet anders dan dat er nog genoeg punten zullen binnenkomen. Spelers en staf mogen best een beetje trots zijn op wat er al in korte tijd is bereikt.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens en foto door Marcel Mol)

Baronie – Groene Ster 0-1 (0-0)
0-1 Groene Ster (pen.).

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss