Datum: donderdag 2 maart 2023, 23:37 - Auteur: Redactie

Penalty-killer Glenn van Peer loodst Bavel naar kwartfinale

Bavel heeft donderdagavond de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt. In een bloedstollend gevecht met RKDVC groeide keeper Glenn van Peer uit tot de grote man van het Bredase dorp.

Op sportpark de Roosberg was de ontlading immens. Na een doelpuntloze eerste helft en de openingsgoal na rust van de bezoekers, leek zondag derdeklasser RKDVC de winnaar te worden. Maar zoals vaker dit seizoen bewees de ploeg van coach Coen Rijppaert niet op te geven. Het was Sander van Gils die met zijn zoveelste belangrijke treffer een nederlaag voorkwam en de wedstrijd nieuw leven in kon blazen.

Uiteindelijk bleef het 1-1 en volgde een penaltyserie. De pingels werd goed genomen, tot de vijfde van de gasten. Bavel-goalie Van Peer keerde die elf meter-trap en bezorgde de groenhemden daarmee een plek bij de laatste acht van de beker.  Zondag derdeklasser Bavel is de derde club uit ‘onze regio’ Breda die in de kwartfinale staat. Vierdedivisionist Unitas ’30 en zondag derdeklasser Groen-Wit staan er ook.

Bavel – RKDVC 1-1 (0-0) * Bavel wint na strafschoppen
0-1 RKDVC, 1-1 Sander van Gils.