Datum: maandag 10 februari 2020, 15:21 - Auteur: Mica de Montigny

Pensionado Vorstenbosch duikt op bij TVC Breda

Zondag vijfdeklasser TVC Breda heeft na de winterstop de beschikking over een nieuwe ‘eerste keeper’. Denny Vorstenbosch (38), vier jaar geleden met pensioen gegaan na het kampioenschap met Groen-Wit in de zondag vierde klasse, is inmiddels te aanschouwen op sportpark Kwakkelhut.

Omdat de beoogde basiskeeper Diego Theunissen met ernstige rugklachten kampt werd Diego Martens keeper, maar de tiener is nog vrij onervaren en dus hielden de Viola’s van trainers Nijs Kivitis, Kevin Faas en Johan Rijndorp hun ogen open voor een nieuwe sluitpost. Dat de keuze uiteindelijk viel op Vorstenbosch (foto) is niet gek. “Ik heb heel mijn jeugd samen gespeeld met Johan Rijndorp”, legt Vorstenbosch zijn keuze uit aan Voetbalinbreda.nl.

“Vanaf de C-jeugd van SAB tot aan het eerste. En vijftien jaar geleden ben ik naar Groen-Wit verhuisd, waar Johan ook speelde. We zijn al lang actief. Begin dit seizoen kreeg ik ondanks dat ik al jaren nergens meer gespeeld heb van meerdere clubs de vraag of ik geen zin had om nog te komen keepen, maar ik bedankte elke keer vriendelijk. Twee keer trainen en die verplichtingen, daar had ik eigenlijk geen zin meer in.”

“Ben toch nog een keer gaan kijken bij TVC Breda dit seizoen en ik zag dat het een gezellige club is met een leuke selectie. En stiekem miste ik het keepen toch wel. Ik ben ook een echte jongen uit Tuinzigt, ben ooit begonnen bij de Vesting Boys. Of ik nu wel zin heb om twee keer te trainen? Ja. Ik heb er weer zin in en ga door zolang ik er nog beleving in heb. Leuk, al die nieuwe mensen om me heen.”

Inmiddels werkte TVC Breda na de winterstop drie duels af, waarvan Vorstenbosch er één gekeept heeft. Rijndorp verklaart wat er speelt. “We wilden twee keepers hebben in de selectie en naast Diego Martens iemand die ervaren is, waar hij van kan leren. Als Denny twee keer traint, is hij de rest van het seizoen eerste keeper. Maar garanties geven we niet, want als Diego zich door ontwikkelt, dan kiezen we daar voor.”