Datum: zaterdag 6 oktober 2018, 16:37 - Auteur: Mica de Montigny

‘Perfect’ The Gunners vloert Willem II en staat aan kop

The Gunners maakt het voorlopig waar in 4C. Zaterdagmiddag werden de amateurs van Willem II overtuigend over de knie gelegd door de club uit de Haagse Beemden.

Vooraf was de sfeer opgeladen. Breda versus Tilburg. Vooral bij de Bredanaars leefde de voetbalvijandigheid. Er werd ook redelijk hard gespeeld door de thuisclub, zonder dat het over de schreef ging, althans, zo vond de dienstdoende arbiter. “Tactisch plan was goed eerste helft, de uitvoering minder. We wisten dat er goede voetballers in zaten bij hen en wilden meer en hoger druk zetten. maar dat kwam er niet uit. Als onze penalty er in gaat loopt het allemaal anders maar helaas. In de eerste helft ook was ook Willem II gevaarlijk  maar mede dankzij Luke van Gurp hebben ze niet kunnen scoren”, keek winnend trainer Mark Schuiten terug na afloop met Voetbalinbreda.nl.

“Tweede helft hebben we volwassen gespeeld en daar ben ik tevreden over.” Waar hij ook tevreden over was, is man of the match Daniel Zwanenburg (foto, links). De nieuwe spits van de volksclub uit de Haagse Beemden was bij alle drie de doelpunten betrokken. Bij het eerste doelpunt stuurt hij Martijn van Gastel, die later geblesseerd uitviel, diep en scoort zelf na een sprint van ongeveer 40 meter. De tweede was een schitterend binnengeschoten vrije trap van Collins en daar ging zijn actie aan vooraf. De derde kwam door zijn doorzettingsvermogen en zette Dion Riemens vrij, die keurig onder de vijandelijke doelman schoof: 3-0. “Dus ik ben tevreden met negen uit drie en vandaag de nul. Voor Luke van Gurp een opsteker.

De nieuwe goalie van de ploeg uit Gageldonk is nu eerste keeper. Schuiten legt uit: “Luke heeft Kenneth Knaflewski vervangen tijdens zijn vakantie en doet het goed. Geen reden dus om dit te veranderen. Kenneth heeft vorige week in het tweede een knieblessure opgelopen en is dus even uit de running, het is afwachten voor hoe lang. Waarom we hard speelden? We trainen ook echt scherp. Op inzet hebben we vorig jaar punten laten liggen. Dat mag niet gebeuren dit seizoen. Daarin dus zoekende en soms net te, maar we doen het in ieder geval en dat levert resultaat op.”

The Gunners – Willem II 3-0 (1-0)
1-0 Daniël Zwanenburg, 2-0 Nick Collins, 3-0 Dion Riemens.

(foto’s door Vinnie de Laat)