Datum: maandag 3 februari 2020, 11:14 - Auteur: Redactie

Peter Hyballa is de nieuwe trainer van NAC Breda

NAC Breda heeft in Peter Hyballa (foto) de trainer gevonden waar het naar op zoek was. De 44-jarige Duitser neemt de taken van interim-trainer Willem Weijs per direct over. Willem Weijs zal de rol van trainer van Jong NAC als verbinder tussen de jeugdafdeling en de eerste selectie weer op zich nemen. Hyballa tekent voor anderhalf jaar bij De Parel van het Zuiden en zal dinsdagochtend zijn eerste training leiden.

Peter Hyballa startte zijn trainersloopbaan als jeugdtrainer bij diverse Duitse clubs waaronder Arminia Bielefeld, VfL Wolfsburg en Borussia Dortmund. In 2010 stond Hyballa voor zijn eerste klus als hoofdtrainer bij Allemania Aachen, destijds uitkomend in 2. Bundesliga. Via verschillende tussenstappen bij Sturm Graz en Bayer 04 Leverkussen (als jeugdtrainer en assistent trainer) kwam hij in Nederland terecht bij NEC. Daar maakte Nederland voor het eerst kennis met de enthousiaste Peter Hyballa. Afgelopen anderhalf jaar was Hyballa trainer bij het Slowaakse FC DAC waarmee hij afgelopen seizoen de hoogst genoteerde eindrangschikking behaalde in de historie van de club.

Willem Weijs en Rogier Molhoek
Na het vertrek van Ruud Brood en Regillio Vrede nam Willem Weijs tijdelijk de functie van hoofdtrainer op zich. Door het aanstellen van de nieuwe trainer zal Willem Weijs zijn functie als hoofdtrainer van Jong NAC weer op zich nemen. Rogier Molhoek blijft bij de eerste selectie als assistent-trainer.

Technisch directeur Tom van den Abbeele is erg blij met de aanstelling van de Duitse oefenmeester. “We zijn zorgvuldig te werk gegaan in de zoektocht naar een nieuwe trainer. We hebben met meerdere kandidaten gesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat Peter Hyballa het beste bij de kernwaarden van de club past. We zijn dan ook erg blij dat we er uit zijn gekomen en kijken uit naar een mooie samenwerking.’’

Peter Hyballa: “NAC is een prachtige volksclub met fantastische supporters. Met dit jonge team wil ik graag aanvallend voetbal spelen. Ik kijk er enorm naar uit om hier aan de slag te gaan.”

(Bron: nac.nl)