Datum: donderdag 7 oktober 2021, 15:37 - Auteur: Mica de Montigny

Jules Philippart: “Glenn van Peer gaat 100 procent vissen”

Dé kraker van komend weekend in Breda is zonder twijfel JEKA versus Bavel. De zondag tweedeklassers uit de Gemeente Breda hebben zin in de derby en voor twee spelers van beide teams wordt het een vermakelijke ontmoeting. Voetbalinbreda.nl sprak alvast met JEKA-captain Jules Phllippart (foto, links) en Bavel-keeper Glenn van Peer.

Zo’n tien jaar geleden streed JEKA voor een plek in de Hoofdklasse, terwijl Bavel een beetje gewend leek aan de vierde klasse. Hoe anders liggen de verhoudingen anno 2021. Bavel is een verrassende tweedeklasser geworden, die het ondanks alle Corona-onderbrekingen prima doet. Voor JEKA is het afwachten wat het gaat worden met een jonge ploeg, maar het zelfvertrouwen liegt er niet om. De ervaren middenvelder Jules Philippart is de personificatie van de zelfverzekerdheid van Jeugdig Enthousiasme Kan Alles. Zodra Van Peer ter sprake komt, haalt hij zijn voet niet van het gaspedaal. “Ik ga Glenn van Peer 100 procent laten vissen en knal die bal om zijn oren”, begint hij.

“Glenn appte mij van de week en zei dat hij zich niet kon herinneren wanneer hij voor het laatst drie goals tegen kreeg in een wedstrijd. Noteer 10 oktober 2021 dan maar, want ik weet wat wij kunnen en dat gaan we vanaf zondag laten zien. Ik overschat JEKA niet, maar onderschat Glenn en Bavel ook niet. De drie punten blijven bij JEKA. We hebben een goed team. Wel jong, maar we spelen met een plan en trainer Ivo van Moergestel laat dat er steeds beter inkomen. Als wij spelen zoals we kunnen hoeven we voor niemand bang te zijn. We moeten ons zo snel mogelijk veilig spelen en dan mikken op een uiteindelijk plek tussen de nummer 4 en 8.”

Het moge duidelijk zijn, Philippart is een lust voor de voetbaljournalistiek met zijn teksten. Maar, er was eens een tijd waarin het zelfvertrouwen toch een tikkeltje minder was. In 2015 stapte het destijds grote talent even over van JEKA naar Bavel, maar dat liep niet uit op een glorieuze tijd. “Deze drie maandjes waren niet erg succesvol. Dit kwam puur door mezelf. Ik was totaal niet fit en net terug van een zware kruisbandblessure die mij anderhalf jaar aan de kant heeft gehouden, Het werd dus geen gelukkig huwelijk, maar ik heb geen enkel slecht woord voor Bavel en de mensen daar op de club”, besluit Philippart, die in die tijd dus even ploeggenoot was van Van Peer bij Bavel.

De te zware en niet fitte Philippart gaat Van Peer (foto) dus niet tegenkomen zondagmiddag. Is de goalie van de Baviaonen net zo uitgesproken als zijn voormalige ploeggenoot? “Afgelopen seizoenen zijn er maar weinig spelers die de ballen bij mij om mijn oren hebben geknald, maar hij mag het natuurlijk proberen”, vertelt Van Peer zonder grap. Hij kan dan ook bogen op geweldige statistieken en groeide de laatste jaren uit tot één van de beste doelmannen van de regio Breda. “Ik voel me goed in de goal en pak veel ballen. Kan over een wat langere periode belangrijk zijn voor het team, dus ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen zondag bij JEKA.”

“Ik vind niet dat er een favoriet is. JEKA is een club met status en een goede historie. Laatste jaren draaien ze wisselvallig. Wij daar tegenover zijn ‘maar’ Bavel dat het in de tweede klasse niet zou redden, maar we laten verrassende resultaten zien. JEKA en Bavel zijn een beetje gelijkwaardig momenteel, denk ik. We staan er in elk geval goed voor. Selectie zo goed als fit en er heerst een goede sfeer op en buiten het veld. Onze voorgaande potjes geven wel vertrouwen: niet verliezen bij Rijen en 6-0-winst op Beek Vooruit is top. We willen leuk meedraaien op dit niveau met leuk voetbal. Ik kijk er naar uit Jules te ontmoeten zondag, want toen hij kan lekker voetballen, maar toen in 2015 bij ons was het niet veel en was ‘ie opeens weg”, knipoogt Van Peer. Voor alle liefhebbers: het strijdtoneel is sportpark Tussen de Leijen, 14:30 uur.