Datum: zondag 14 mei 2023, 17:16 - Auteur: Redactie

Piepend en krakend Advendo hard onderuit tegen OVV ’67

Het ging eigenlijk helemaal nergens over zondag bij Advendo en OVV ’67 in 5A. Toch vielen er heel wat doelpunten op sportpark ‘t Kadijkje.

Aan de Bastenakenstraat stond er voor beide clubs niks op het spel. Advendo eindigt onderin de ranglijst en OVV werkt rustig toen naar de nacompetitie om promotie volgende maand. Toch kwam het bezoek uit Oosteind al snel op voorsprong. Na de goal van Maks Blokdijk verdubbelde dribbelkoning Sefa Yalcindag de marge: 0-2. Max Uyo bepaalde de ruststand uiteindelijk op 1-2.

Een daverende knal van Samet Aydin betekende 1-3, maar opnieuw Uyo produceerde de 2-3. De bezoekers van coach Fatih Kaya scoorden er daarna lustig op los. Tarik Maamar, Turkay Onal en wederom Maamar vonden het net. Het net achter invaller Gökhan Köroğlu. Hij voetbalt in een lager team van Advendo, maar zat op de bank om de geplaagde selectie van trainer Omid Chaab te helpen.

Toen de oude keeper van de rood-witten geblesseerd het strijdtoneel verliet na een uur spelen, moest Köroğlu onverwachts een keeperstenue dragen. Hij pakte nog een aantal prima ballen, maar slikte er ook een aantal. Het is tekenend voor de situatie van Advendo, dat achter de schermen wel druk bezig met de terugkeer van bekende namen als Rivelino Resort en Jamile Zschusschen en een nieuwe trainer.

Advendo – OVV ’67 2-6 (1-2)
0-1 Maks Blokdijk, 0-2 Sefa Yalcindag, 1-2 Max Uyo, 1-3 Samet Aydin, 2-3 Max Uyo, 2-4 Tarik Maamar, 2-5 Turkay Onal, 2-6 Tarik Maamar.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss