Datum: zondag 23 april 2023, 16:20 - Auteur: Redactie

Prima spelend Advendo bijt zijn tanden stuk op HZ ’75

VIDEO – Advendo sprokkelde zondagmiddag weer een puntje in 5A. Thuis tegen HZ ’75 had er echter meer ingezeten voor de laagvliegers uit de Hoge Vucht.

De thuisclub van coach Omid Chaab, van wie de geruchten nu gaan dat hij na drie jaar aan de Bastenakenstraat niet meer in aanmerking komt voor een nieuw contract, speelde goed voor eigen publiek. Uiteindelijk was het Erdinc Unal die met een fraaie schuiver van buiten het strafschopgebied de keeper uit Hooge Zwaluwe kansloos liet: 1-0. Op slag van rust werd het echter toch 1-1.

In de tweede helft nam HZ zelfs brutaal de leiding, maar dat was tegen de verhoudingen in. Tot opluchting van het thuiskamp kon Kendrick Cecilia zijn doelpuntentotaal weer op opkrikken, want vanaf de penaltystip knalde hij de 2-2 binnen (zie video hier onder). Bij die stand bleef het, tot onvrede van doelpuntenmaker Cecilia zelf. Hij sprak na de remise met Voetbalinbreda.nl.

“We hebben twee punten verloren”, zucht de spits. “Zij hebben eigenlijk geen echte kansen gehad en wij maakten onze kansen niet af. Als we dat wel hadden gedaan, wonnen we hier met 6-2.”

Advendo – HZ ’75 2-2 (1-1)
1-0 Erdinc Unal, 1-1 en 1-2 HZ ’75, 2-2 Kendrick Cecilia (pen.).