Datum: zondag 11 oktober 2020, 16:39 - Auteur: Redactie

Promovendus Bavel blijft vlekkeloos aan kop staan

Ongelooflijk: Bavel blijft de zeges binnen harken. Ook in 2E. Zondagmiddag waren de Bredase dorpelingen na rust veel te sterk voor Uno Animo, dat nog met 2-0 aan de leiding ging na rust.

Het leek er sterk op dat Bavel sinds lange tijd weer eens een wedstrijd zou verliezen. Uno Animo was beter aan het duel op sportpark de Roosberg begonnen en kwam voor de thee al op voorsprong. Toen er na rust ook nog werd geprikt door de gasten uit Loon op Zand was de ploeg van trainer Coen Rijppaert praktisch verslagen.

Maar niets bleek minder waar. Sander van Gils schoot de aansluitingstreffer binnen en Niek Akkermans (foto) produceerde zelfs de gelijkmaker. Opeens waren alle verhoudingen anders. Van geen stress, naar veel stress: Uno Animo rook naar bloed en de Bavelse krijgsmacht aasde op meer.

Bart Diepstraten kantelde het duel definitief. De van Baronie ZA overgekomen verdediger kreeg een afvallende bal voor zijn voeten en verstuurde een heuse kanonskogel richting het vijandelijke doel: 3-2. Opvallend, Diepstraten viel in en eiste direct alle shine op. De linksback leverde doodleuk nog twee assists na zijn wondergoal.

Van Gils en Akkermans profiteerden van die voorzetten en boden de groenhemden, die aan kop staan zonder puntenverlies tot dusver, een heerlijke tussenstand: 5-2. “En het had 8-2 kunnen worden, want Uno Animo had geen flauw idee wat er gebeurde het laatste half uur. Na de 0-2 gooiden wij de schroom van ons af en durfden we eindelijk te voetballen”, vertelt captain Erik Meijerink aan Voetbalinbreda.nl

“Ik zei tegen onze trainer dat deze wedstrijd een soort voer voor psychologen was. Het eerste gedeelte speelt iedereen een soort van verstoppertje en pas na de 0-2 staan we als team op en trekken we de pot binnen. Waarom we niet bij 0-0 durfden te voetballen? Deels wennen aan de snelheid van het natte kunstgras en natuurlijk het gemis van ons trouwe thuispubliek”, besluit de ervaren linkspoot met een knipoog.

Bavel – Uno Animo 5-2 (0-1)
0-1 en 0-2 Uno Animo, 1-2 Sander van Gils, 2-2 Niek Akkermans, 3-2 Bart Diepstraten, 4-2 Sander van Gils, 5-2 Niek Akkermans.