Datum: maandag 29 mei 2023, 18:00 - Auteur: Redactie

Promovendus DIA handhaaft zich na bloedstollend slot

DIA blijft zondag derdeklassser. Maandagmiddag won de ploeg uit Teteringen knap bij RCD, waardoor de nacompetitie werd ontlopen.

Op het gras van Racing Club Dordrecht had het bezoek van coach Alkan Uzun de volle drie punten nodig om de nacompetitie te ontlopen, maar toen de Zuid-Hollanders pal na rust de 1-0 maakten sloeg de stress even toe bij de Bredase dorpelingen. Tot grote opluchting van het met een bus meegereisde publiek werd het echter al rap 1-1. Jorn Brocks was de gevierde man.

En het werd nog mooier, toen topscorer Remco Sluijk het uitkamp in extase bracht met zijn 1-2. Uiteindelijk bevrijdde Collin Schilperoord DIA door een dubbeslag uit zijn hoge hoed te toveren: 1-4. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met doelpuntenmaker Sluijk (foto). “Of er stress was na hun 1-0? Nogal, ja. Maar gelukkig kwamen we al vrij snel op 1-1.”

“Daarna scoorde ik en konden we het uitbouwen naar 1-4. Tjeb Witteveen viel fantastisch in met twee assists op Collin Schilperoord. We zijn superblij met de handhaving en kunnen volgend seizoen naar boven gaan kijken”, aldus Sluijk, die met al zijn teamgenoten en de supporters een flink feest bouwde op sportpark de Gouwen.

RCD – DIA 1-4 (0-0)
1-0 RCD, 1-1 Jorn Brocks, 1-2 Remco Sluijk, 1-3 en 1-4 Collin Schilperoord.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss