Datum: zondag 4 november 2018, 17:30 - Auteur: Redactie

Promovendus SAB maakt einde aan reeks van nederlagen

Na een aantal verliespartijen in 3A is SAB in elk geval geen verliezer dit weekend. Zondag leek Steenbergen te winnen, maar daar stak een SAB-spits Joris van de Lande een stokje voor.

Sportpark Ruitersbos was zondagmiddag wel toe aan een succesje. De Bredase promovendus stond laatste en had een reeks van verliespartijen achter de rug. Pijnlijk genoeg leek de vijfde zeperd van de nog prille campagne een feit te worden, want het bezoek uit Steenbergen had een doelpunt gescoord, terwijl de thuisclub naarstig op zoek was.

In de absolute slotfase was daar goalgetter Joris van de Lande (foto) die een punt redde voor de Sint Anna Boys. “We hadden drie punten moet overhouden aan dit duel, maar het lukte ons niet te scoren ook al waren er kansen. Dat we op het einde toch nog 1-1 maken was meer dan terecht”, aldus trainer Marc de Weerd tegenover Voetbalinbreda.nl.

Door de late remise geeft SAB de rode lantaarn weer over Clinge, dat samen met Terneuzen een punt minder heeft dan de Bredanaars. Komend weekend moet SAB aan de bak in het bekertoernooi. Op eigen terrein ontvangt het dan tweedeklasser JEKA voor een ongetwijfeld zeer interessante stadsderby.

SAB – Steenbergen 1-1 (0-1)
0-1 Steenbergen, 1-1 Joris van de Lande.