Datum: zondag 24 maart 2024, 17:21 - Auteur: Redactie

Quick neemt eenvoudige alle punten mee bij Baronie

Baronie blijft stijf onderaan staan in de Derde Divisie. Zondagmiddag leed de ploeg van coach Marco Verbeek een kansloze thuisnederlaag tegen Quick.

Na de ondanks de nederlaag van vorige week prima gespeelde wedstrijd tegen de nummer drie Sportlust gloorde er bij Baronie de hoop dat de ploeg in staat zou zijn om het tij te doen keren temeer omdat het in Den Haag met 3-2 aan de goede kant van de score bleef. Ondanks een overwicht van het bezoekende Quick bleef die gedachte in de eerste helft ook realistisch. De bezoekers hadden weliswaar het betere van het spel maar de thuisclub kreeg twee opgelegde kansen om twee messcherpe counters succesvol te benutten. Dat dit niet gebeurde is meteen het verhaal van deze competitie. Baronie heeft te weinig kwaliteit om de tegenstander op het juiste moment pijn te doen en loopt daarom meestal achter de feiten aan. Ook vandaag was dit weer het geval. Ondanks een Haags overwicht kreeg Baronie de beste kansen om de score te openen. Bortolottti schoof de bal bij een uitbraak in een 3 tegen 1 situatie echter in de voeten van een Haagse verdediger. Cecilia verzuimde even later na fraai voorwerk van Townsend en Mejres in geheel vrije positie en alleen voor doelman Zunderdorp de bal in het doel te werken. De bezoekers waren weliswaar de dominerende partij maar verzuimden de trekker over te halen ondanks een regen van corners die soms echter wel erg makkelijk door de Bredase verdediging werd weggegeven. Baronie was in die eerste helft de onderliggende partij maar wekte nochtans de indruk zeker niet kansloos te zijn.

Dat veranderde en niet voor het eerst deze competitie al heel snel na de hervatting. De wedstrijd was amper enkele seconden oud of de bal lag al achter doelman Brand. Bouyaouzan profiteerde van de vrijheid die Townsend hem bood en legde de bal panklaar voor invaller Van der Wiel die van dichtbij eenvoudig binnen kon tikken 0-1. Een enorme tegenvaller die uiteindelijk niet kon worden gepareerd door de thuisclub. Baronie moest vervolgens lijdzaam toekijken hoe Bouyaouzan de bal uit een corner bij de tweede paal binnen zag vallen 0-2. Een minuut later viel het doek definitief voor de thuisclub. De overigens goed spelende Ouwerkerk ging met onnodig balverlies in de fout en zag Huntink van dichtbij simpel de 0-3 aantekenen. Het volgende geklungel in de Bredase verdediging leidde tot de 0-4 van Van Mierlo die een niet te missen kans werd geboden. Duidelijker kon een geknakt Baronie niet in beeld worden gebracht waarna het eindsignaal voor de Baronnen als een bevrijding moet hebben geklonken. Mocht er nog hoop zijn geweest op handhaving dan is die hoop inmiddels de kop ingedrukt en kan de ploeg zich gaan richten op het volgend seizoen. Dat is helaas de conclusie en de realiteit van dit moment. Met nog 8 wedstrijden voor de boeg is dat een hard gelag en wordt het uithuilen en opnieuw beginnen.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens, foto door Marcel Mol)

Baronie – Quick 0-4 (0-2)
0-1, 0-2, 0-3 en 0-4 Quick.