Datum: zaterdag 17 juli 2021, 22:23 - Auteur: Redactie

Ralf Seuntjens kopt NAC Breda langs FC Den Bosch

NAC heeft ook de vijfde wedstrijd van de oefencampagne winnend weten af te sluiten. Op het Midglas trainingscentrum in Zundert werd het uiteindelijk 2-1 voor NAC. NAC begon sterk en maakte via Moreno Rutte dan ook al snel de 1-0. Hierna nam FC Den Bosch het initiatief over en kwam de ploeg van Jack de Gier op gelijke hoogte via Jizz Hornkamp. Kort na rust was het Ralf Seuntjens die de eindstand van 2-1 op het scorebord kopte.

Mario Bilate ontbrak vandaag in de selectie van Edwin de Graaf. Bilate verblijft uit voorzorg in thuisquarantaine, vanwege het mogelijk in contact zijn geweest met iemand met COVID-19. Hierdoor kreeg Ayouba Kosiah vandaag een basisplaats. De volledige basiself: Olij, Schouten, Rutte, Marijnissen, Mashart, Haye, Azzagari, Seuntjens, Kestens, Kosiah, De Rooij.

De openingsfase was voor NAC. De ploeg van Edwin de Graaf domineerde de eerste tien minuten en creëerde dan ook al veel kansen. Na acht minuten spelen kwam NAC dan ook op een verdiende 1-0 voorsprong. Een schot van Yassine Azzagari werd binnengewerkt door Moreno Rutten.

Hierna vergat NAC door te drukken en pakte FC Den Bosch het initiatief over. Een aantal keren waren de Bosschenaren al dichtbij, maar was Olij de grote sta-in-de-weg. In de zeventiende minuut was het dan wel raak voor de bezoekers. Jizz Hornkamp kreeg de bal wat gelukkig mee en schoof de bal achter Olij: 1-1.

Na de gelijkmaker bleef het spelbeeld hetzelfde. Den Bosch was lichtelijk de bovenliggende partij. Uit een corner moest Kosiah zelfs nog heldhaftig optreden op de doellijn, om een achterstand te voorkomen.

Toch kwam NAC ook de tweede keer beter de kleedkamer uit. Vijf minuten na de aftrap kopte Ralf Seuntjens de bal uit een corner van Thom Haye prachtig via de lat in het doel van Van der Steen: 2-1.

De tweede helft creëerde NAC een hoop kansen en waren onder anderen Schouten, Seuntjens en Azzagari dicht bij een doelpunt. Invaller Boris van Schuppen wist in de 81e minuut nog wel het net te vinden, ware het niet dat hij dit volgens de assistent-scheidsrechter vanuit buitenspelpositie deed.

(bron: nac.nl)