Datum: donderdag 9 februari 2023, 11:18 - Auteur: Redactie

RBC plukt broers Wirix én Mohammad weg bij Baronie

De koploper van de zondag tweede klasse C, RBC, heeft uitstekende zaken gedaan op de transfermarkt. Jens en Sander Wirix en Mustafa Mohammad verlaten Baronie komende zomer voor de ambitieuze ex-profclub.

Alhoewel de Baronnen drie niveaus hoger acteren, heeft het belangrijke trio meer zin in een avontuur in het Atik Stadion. In gesprek met RBCvoetbal lichten zij stuk voor stuk hun keuze toe. “Na vijf mooie seizoenen op sportpark de Blauwe Kei gaan de Wirixjes dus weg. “Ja, we hebben een mooie tijd gehad bij Baronie”, zegt Jens. Na vier jaar bereikten we eindelijk ons doel, de Derde Divisie. En het is ons ook gelukt om op dat niveau onbetwiste basisspelers te worden.” Sander vult aan: “Maar we zochten een nieuwe uitdaging, een nieuwe omgeving. Het project van RBC is ons dan ook op het lijf geschreven. Het hele plaatje klopt gewoon.” Jens sluit af: “Daarom hebben wij als winnaars besloten  in te gaan op dit project en over te stappen naar RBC.”

Voor Mohammad, die vorig jaar nog een halfjaar avonturierde bij het Australische Westen Bears, is het project ook te interessant om te negeren. “Ik denk in RBC een leuke uitdaging gevonden te hebben. De club heeft ambities, wil omhoog en ik vind het nou eenmaal fijn om voor een club te spelen die voor de hoogste plaatsen wil gaan. Ik weet zeker dat Jens, Sander en ik een hele goede versterking kunnen zijn voor RBC.” RBC-bestuurslid technische zaken Jean-Paul Nuijten is zeer tevreden met de versterkingen uit Breda: “Deze jongens hebben veel kwaliteit en ervaring in het amateurvoetbal. Alle drie hadden aanbiedingen van clubs op een hoger niveau, maar geloven in de ambities van onze club en het project om RBC op een hoger niveau te brengen. Ik ben er echt super tevreden mee dat ze naar ons komen.”

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss