Datum: zondag 12 mei 2024, 14:02 - Auteur: Redactie

RCD is thuis veel te sterk voor uitgeblust WDS ’19

WDS snakt naar het einde van het prijsloze seizoen in 4B. Zondagmiddag verloor de oudste amateurclub van Breda ruim bij RCD.

Met de nodige afwezigen speelde WDS een plichtmatige wedstrijd bij Racing Club Dordrecht. Waar de gastheren nog kans maken op de nacompetitie voor promotie, is WDS klaar voor dit seizoen. Ondanks het lichte veldoverwicht van RCD waren de beste mogelijkheden in de beginfase voor WDS. Het harde veld zorgde voor een moeilijke controle rond het strafschopgebied, waardoor de doelpogingen niet noemenswaardig waren.

Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op een 1-0-voorsprong. Een afgeslagen hoekschop van WDS leidde een counter in van RCD. Op randje buitenspel ontsnapte de vleugelaanvaller aan de aandacht en werkte de bal beheerst achter goalie Albertino van de Heuvel. Niet veel later slordig balverlies voorin en wederom een doeltreffende counter voor de ruststand van 2-0.

Met debutant Richard Sprenkels (de vierde doelman die dit seizoen wordt gebruikt) onder de lat en Serginio Room voor spits Abdul Avci (foto) startte WDS aan de tweede helft. Weinig noemenswaardige acties te vermelden behalve de warmte en het stevige spel van beide ploegen. De 3-0 en de 4-0 volgden elkaar vrij snel op en de treffer van invaller Room kwam te laat om nog iets te betekenen. In de blessuretijd miste Ojani Muntslag nog een kans oog in oog met de vijandelijke keeper, maar dat maakte niks meer uit voor het resultaat.

“Gezien het aantal spelers dat we misten vandaag, het feit dat de grensrechter van de eerste helft de keeper van de tweede helft was en mijn mede-coach Gino Mac Nack als wisselspeler op de bank zat, zegt eigenlijk wel genoeg over de wedstrijd van vandaag. Het is nu nog twee wedstrijden uitvoetballen, te beginnen met mijn laatste thuiswedstrijd als trainer van WDS. Ik hoop dat die gasten me een mooi afscheid geven op het veld, maar daar heb ik absoluut alle vertrouwen in”, aldus de naar SV Reeshof verkassende WDS-trainer Martijn van Wanrooy na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

RCD – WDS ’19 4-1 (2-0)
1-0, 2-0, 3-0 en 4-0 RCD, 4-1 Serginio Room.