Datum: zondag 10 oktober 2021, 17:08 - Auteur: Redactie

Rentree Tony Damen pakt goed uit voor koploper TVC Breda

In tegenstelling tot de laatste tijd was het optreden stukken minder, maar TVC Breda blijft heersen in 5A en is nog zonder puntenverlies. Zondag in Hooge Zwaluwe was HZ ’75 het slachtoffer van de jeugdige Bredase dadendrang.

Het nieuwe selectieteam van HZ verbaasde vriend en vijand door de 1-0 binnen te schieten tegen de lijstaanvoerder uit Tuinzigt, maar nog voor rust herstelde Jeroen Ooms de schade. De aanvaller, die week in week uit brood op de plank legt met zijn rendement, ontpopt zich tot onmisbare schakel van het trainerstrio Nijs Kivits, Kevin Faas en Johan Rijndorp. Genoeg met de lofzang over hem, want het was Tony Dame die de show stal. Hij speelde in de jeugd al onder coach Rijndorp, sloot vorig seizoen aan, maar had veel pech met een zware blessure.

Hoe anders was het zondag, toen hij na rust een loepzuivere hattrick uit zijn hoed toverde: 1-4. Een knap staaltje van hem. Het slotakkoord was voor doelpuntenmaker Ooms, die zijn moyenne opkrikte naar standje indrukwekkend. Voor Rijndorp was het overigens geen echte topmiddag. “Het was onze slechtste wedstrijd in de periode van ons als trainers. HZ kwam één keer bij ons doel en scoorde meteen. Zelf kregen we vijftien open kansen. Het probleem zat hem in de instelling van TVC Breda vandaag”, tekende Voetbalinbreda.nl op.

HZ ’75 – TVC Breda 1-5 (1-1)
1-0 HZ ’75, 1-1 Jeroen Ooms, 1-2, 1-3 en 1-4 Tony Damen, 1-5 Jeroen Ooms.