Datum: zaterdag 19 oktober 2019, 17:01 - Auteur: Redactie

Restant tegen Internos levert verliezend Baronie ZA persoonlijk drama op

De tweede helft van de in speelronde 1 in de pauze gestaakte wedstrijd werd zaterdagmiddag zonder succes uitgespeeld door Baronie. In 4C was Internos de baas en was het uitvallen van Gijs van Lotringen (foto, rechts) een zorgwekkende gebeurtenis.

Op zaterdag 21 september opende de nieuwe zaterdagploeg van Baronie de campagne tegen Internos, maar toen de scheidsrechter van dienst door fysiek malheur de strijd niet kon voltooien werd er gestaakt. Zaterdag was dus de hervatting. De opdracht was kraakhelder: een 1-0-achterstand voor eigen publiek weg zien te werken. En de wil om dat te doen spatte er vanaf bij de jonge Baronnen. Een mislukte voorzet en knal in het zijnet waren gevaarlijk, maar niet doeltreffend.

Maar toen de gasten uit Etten-Leur een discutabele penalty kregen was het gedaan. De eerste inzet ging in de kruising, maar de arbiter liet hem opnieuw nemen. Wederom dook de thuiskeeper de verkeerde hoek in: 0-2. Op dat moment was het over en sluiten. Spelmaker Gijs van Lotringen, die eerder deze maand een rode kaart kreeg, beleefde opnieuw een vreselijke middag. Hij blesseerde de knie waaraan hij eerder al geopereed was en verliet geflankeerd door twee helpers het kunsgtrasveld op sportpark de Blauwe Kei.

Het bleek als een donkere wolk boven de Bredanaars te hangen, want daarna nam Internos de regie over en werd het 0-3. Er werd nog wel een thuisdoelpunt afgekeurd, maar dat had niks aan de uitzege veranderd mocht hij wel hebben geteld. Onder het toeziend oog van The Gunners-staf én spelers geen best optreden van Baronie een week voor de derby met The Gunners. “We hebben gegokt en verloren”, vertelde trainer Ricardo van den Bos aan Voetbalinbreda.nl na afloop. Daarmee doelde hij het inbrengen van een extra spits na twintig minuten. “En ik vond het geen penalty.” Hoe dan ook, Baronie ZA zit nog steeds zonder zege en ontvangt volgend weekend het in vorm verkerende The Gunners.

Baronie ZA – Internos 0-3 (0-1) 0-1, 0-2 (pen.) en 0-3 Internos.