Datum: zondag 16 april 2023, 16:41 - Auteur: Redactie

‘Reuzendoder’ Beek Vooruit vernedert hoogvlieger VFC

Beek Vooruit wint net zo vaak als het verliest in 2C, maar zondagmiddag was daar weer een Prinsenbeeks pareltje. Nummer 3 VFC werd met zijn staart tussen de benen terug naar Vlaardingen gestuurd door de Bredase dorpelingen.

Sportpark de Heikant zag een uiterst geconcentreerd en gemotiveerd Beek Vooruit. De doorgaans wisselvallige ploeg van coach Jack Sweres toonde weer eens aan waarom het een stabiele tweedeklasser is, maar daarmee ook dat er wellicht nog wel meer in kan zitten. Het was in elk geval Mees Vermeulen die de ruststand op 1-0 bepaalde.

Zijn openingsgoal was de opmaat voor een Beeks feestje. Nils Nagelkerke verdubbelde de marge, waarna Flemming Oprel ook een duit in het zakje deed. De oranjehemden kwijlden en hadden nog steeds honger. Luc Klemans maakte er 4-0, maar plots sloeg de verbijstering even toe. Vier thuisdoelpunten, met geen enkele Schalk als maker?

Kansloos dacht Loek Schalk, die voor het slotakkoord tekende: 5-0. Applaus vanaf de tribune en het terras voor de kantine dus voor de gastheren. Voetbalinbreda.nl sprak met verdediger Bas Frijters, die dankzij een teenbreuk drie weken terug al klaar is met het huidige seizoen. Hij zag overigens hoe Joris Peeters daarentegen zijn rentree maakte na lange tijd.

“VFC was vandaag matig. Maar dat was onze schuld. Iedereen was vandaag goed en fel. Als wij zo spelen kunnen we van iedereen winnen. We hebben zwaar terecht gewonnen. Helaas ben ik waarschijnlijk klaar dit seizoen omdat ik tegen Gastel een gebroken teen heb opgelopen, maar het toekijken was minder moeilijk dan normaal omdat het een heerlijke wedstrijd was.”

Beek Vooruit – VFC 5-0 (1-0)
1-0 Mees Vermeulen, 2-0 Nils Nagelkerke, 3-0 Flemming Oprel, 4-0 Luc Klemans, 5-0 Loek Schalk.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss