Datum: zondag 13 september 2020, 10:09 - Auteur: Redactie

RFC en Bredanaar Ikililou leggen ook DIA op de pijnbank

DIA ervoer zondag in 4C net als PCP een week eerder dat RFC titelfavoriet nummer 1 is. In Teteringen won de fusieclub uit Raamsdonksveer met afgetekende cijfers.

Op sportpark de Gouwen opende Ibrahim Ikililou, die zeven dagen eerder tegen zijn ex-ploeg PCP een hattrick maakte, de score. Nog voor rust leken de gasten de strijd te beslissen met de 0-2, maar een grote kans van de thuisploeg had bijna de spanning terug kunnen brengen. Helaas voor de geel-zwarte Bredase dorpelingen werd er niet gescoord. Een ook na de pauze een kans op de aansluitingstreffer, maar met onder meer nog een goal van ex-Baronie-spits Ikililou werd het uiteindelijk pijnlijk 0-5. Verliezend oefenmeester Erik van Rooij nam desondanks de tijd om met Voetbalinbreda.nl te praten over de oorwassing.

“Het is jammer dat wij onze keeper Jari van Aard moesten missen en dat ook Robert Braber er niet bij was plus de onterecht afgekeurde goal van ons. Maar RFC is een goede ploeg. Als je die paar kansen niet benut en zij straffen persoonlijke fouten wel meteen af, dan ben je kansloos. Ze hebben verdiend gewonnen omdat ze meer ervaring en kwaliteit hebben, maar ze zijn zeker wel te verslaan”, houdt hij de moed er in.

DIA – RFC 0-5 (0-2)
0-1 Ibrahim Ikililou, 0-2 Frank Dikkes, 0-3 Milan Romijn, 0-4 Ibrahim Ikililou, 0-5 Joost Blom.