Datum: woensdag 10 juni 2020, 12:14 - Auteur: Mica de Montigny

RFC pikt Richardson weg bij WDS én ronselt PCP-sterren

Ophef bij WDS ‘19 en PCP: Cheyondre Richardson (foto, rechts) gaat tóch niet naar sportpark Paradijs en Ibrahim Ikililou en Crea Zimmerman verlaten Brabantpark al na een jaar. De reden? RFC met een oude bekende als trainer.

Zijn het de centjes? Misschien de hyperaanvallende tiki-taka-manier van spelen in Raamsdonksveer? Of verleidt al het vrouwelijk schoon langs de lijn op zondag getalenteerde Bredase voetballers naar Raamsdonksveer? Welke magie er ook uitstraalt uit het dorp, Richardson, Ikillilou en Zimmerman zeiden volmondig ‘ja’ tegen de fusieclub, die saillant genoeg in dezelfde vierde klasse als de oudste amateurclub van Breda (WDS) en de kleinste club van Breda (PCP) speelt.

Voetbalinbreda.nl publiceerde vorige maand een interview met voormalig Baronie-talent Richardson, die aangaf blij te zijn om SC Kruisland te verlaten voor zijn jeugdliefde WDS. Bij RFC, waar ex-UVV ‘40-trainer Joey Verhoeven de scepter zwaait, kregen ze daar lucht van en verleidden de jonge aanvaller tot het in mineur laten van de ploeg uit de Haagse Beemden. Zijn toekomst ligt nu in Raamsdonksveer. Niet zo kies, zo vindt WDS-coach Martijn van Wanrooy.

“Het is graag of niet. Ik denk dat Cheyondre Richardson beter bij ons past dan RFC. Maar als hij de kans wilt pakken om nog een jaar met zijn neef Crea Zimmerman te spelen dan heb ik daar begrip voor. Is toch een familieband. We hebben contact gehad met het bestuur van RFC, dat we het ronselen zoals het nu gebeurt niet netjes vinden en gevraagd naar betalen. Dan leggen wij het af helaas.”

PCP ZO-trainer Richard Hoogkamer verliest zijn doelpuntenmachines ook aan de fusieclub uit ‘t Veer. Ikililou én Zimmerman trekken naar RFC. Dat terwijl Ikililou juist onlangs aangaf niet met andere clubs te willen spreken over een transfer. “De technische staf heeft mijn ego gekrenkt, maar dat bleek achteraf een misverstand. Toen had ik al een gesprek met RFC gehad en raakte ik overtuigd. Binnen drie jaar willen ze de tweede klasse halen, met mooi en attractief voetbal”, aldus de topschutter tegen deze website.

Bij PCP ziet het er na het definitief stoppen van de zaterdagtak en het vertrek van diverse routiniers (defensieleider Mateus Sleziak onder meer) nog niet heel rooskleurig uit. Oefenmeester Hoogkamer is desondanks positief. “Het is balen, maar er zullen weer andere spelers opstaan. Ik denk dat we ondanks alles toch een goede selectie op de been krijgen en er een team van kunnen maken.” Wordt ongetwijfeld vervolgd.