Datum: woensdag 9 augustus 2023, 01:48 - Auteur: Mica de Montigny

Richard Hoogkamer is de nieuwe trainer van Advendo

Na het vertrek van Omid Chaab zat Advendo de hele zomer zonder coach. Dinsdagavond werd bekend dat Richard Hoogkamer, ex-coach van onder meer Boeimeer en PCP, per direct de hoofdtrainer wordt van de zondag vijfdeklassers uit de Hoge Vucht. Voetbalinbreda.nl sprak met de Bredase voetballiefhebber pur sang.

Hoogkamer (foto) vertrok vorig jaar bij PCP en was niet meer voornemens om op zondag een club trainen. “Maar toen las ik dat Advendo geen voorbereiding kan draaien door de verbouwingen op hun complex en dat ze geen coach hadden. Dat wekte sympathie op. Toen ik in een winkel iemand tegenkwam van de club, vroegen ze al waarom ik geen hoofdcoach zou worden.”

“Uiteindelijk kreeg ik een berichtje om op gesprek te gaan en twee dagen later gingen we zitten. Ik had vooraf aangegeven niet op zondag te willen trainen, maar toch weer de sympathie voor deze club en hun leuke mensen, dus zei ik toch toe het te doen. We gaan knallen dit seizoen. En we gaan proberen Advendo weer positief op de kaart te zetten, dat is één ding wat zeker is.”

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss