Datum: zondag 16 oktober 2022, 18:33 - Auteur: Redactie

Richardson gidst Groen-Wit naar dikke zege op Steen

De nieuwe aanvaller Cheyondre Richardson is los bij Groen-Wit. Mede door zijn hattrick won de ploeg uit Princenhage ruim van Steen in 3A.

De uitslag doet vermoeden dat Groen-Wit de bezoekers heeft gesloopt, maar dat viel reuze mee. Steen maakte de openingstreffer van Cheyondre Richardson onschadelijk, maar zag later hoe captain Abdel Zerai (foto) de Bredanaars weer op voorsprong schoot vanuit een penalty. De ruststand was riant: Richardson scoorde opnieuw.

Maar pal na rust stond het weer 3-2. Steen drong aan, maar Groen-Wit-keeper Nigel Pieter was een grote sta in de weg voor hen. Uiteindelijk maakte spits Tijn van Galen de 4-2 en besliste Richardson met zijn derde van de middag de strijd. Voetbalinbreda.nl sprak na de rake driepunter met coach Oualid Saadouni.

“Het was een zwaarbevochten zege”, begon de ex-zaalvoetbalinternational zijn relaas tegenover Voetbalinbreda.nl. “Deze overwinning was puur op inzet en dankzij veel reddingen van onze keeper Nigel Pieter. Wat het mij zegt dat we nu bovenaan staan? Het is een goed begin, maar er is nog veel werk aan de winkel.”

Groen-Wit – Steen 5-2 (3-1)
1-0 Cheyondre Richardson, 1-1 Steen, 2-1 Abdel Zerai (pen.), 3-1 Cheyondre Richardson, 3-2 Steen, 4-2 Tijn van Galen, 5-2 Cheyondre Richardson.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss