Datum: vrijdag 11 november 2022, 01:51 - Auteur: Mica de Montigny

Loyale Rick Mertens is een oase van rust bij SAB

Als klein jochie arriveerde Rick Mertens (foto) bij SAB en daar ging hij nooit meer weg, ondanks alle pieken en dalen. De 29-jarige Sint Anna Boys spreekt op de voor hem zo typerende kalme manier met Voetbalinbreda.nl.

De nu in Etten-Leur woonachtige Mertens, die uit Princenhage komt overigens, staat te boek als loyaal, kalm en waardevol voor de selectie van sportpark Ruitersbos. Een speler die iemand kan passeren, met een goede pass en dito schot, inzicht en redelijk technisch, zo somt hij zelf op. Zwakke punt? “Dat ik me soms uit me spel kan laten halen door mijn eigen spel als het soms niet loopt zoals ik wil”, wijst hij nog een verbeterpuntje aan. En hij is nooit te oud om te leren, ook al was hij er al erg vroeg bij aan de Ruitersboslaan. “Ik denk dat ik op mijn vijftiende mijn eerste wedstrijd in 1 heb gespeeld, dus ik zit er al een tijdje, haha. Mijn vader speelde hier vroeger en ging altijd mee, toen ben ik hier ook begonnen en niet meer weggegaan eigenlijk.” En dat is toch opmerkelijk, voor een speler die qua rendement en contstante prestaties jaar in jaar uit aanwezig was. Het vorige seizoen was van iedereen wat minder. Mertens legt uit hoe de status is van SAB anno 2022.

“We hadden een paar nieuwe en jongens jongens, die moeten ook allemaal wennen, maar dat jaartje heeft ze al wel goed gedaan, dus ik denk wel dat het wat beter wordt dit seizoen. We gaan niet voor de top drie ofzo, maar we moeten eerst de nacompetitie maar eens ontlopen, want er kunnen er zes uit bij ons, geloof ik. Het doel? Erin blijven zonder nacompetitie en voor mijzelf gewoon het team helpen met goals en assist en jonge jongens helpen te groeien.” Zijn hulp bestaat dan vooral uit het goede voorbeeld geven. Zijn karakter kan daarbij helpen. De onlangs gestopte aanvoerder Tonie Snoeren, die nu van zijn voetbalpensioen geniet in een lager team, kijkt met plezier terug op de samenwerking met Mertens.

“Rick is altijd zo rustig. Als de pleuris uitbreekt of iets anders in de kleedkamer, dan is hij zo kalm en het lijkt altijd dat hij dan denkt ‘maak je niet zo druk’, haha. Daar moet ik altijd bij Rick aan denken en hij is altijd positief, dat is wel mooi. Het is een echte liefhebber van het spelletje en een echte SAB-jongen, ook toen het slecht ging met SAB is hij altijd gebleven en heeft hij er het beste van gemaakt, dus veel respect voor hem. Nogmaals, Rick is een hele relaxte gast met een mooie techniek en die zich nergens druk om maakt en pakt altijd zijn goaltjes en assists mee.” Lovende woorden. Hoe ziet Mertens het zelf?

“Ja, ik sta wel bekend om het feit dat ik me niet snel druk maak. Als het gebeurt is het gebeurd, wat moet je er aan doen? Natuurlijk kan ik me ook wel eens druk maken, maar ik kom snel tot de conclusie of het wel nut heeft ja of nee. Dat ik nooit ergens anders ben gaan kijken toen het niet liep, dat klopt. Maar er zijn ook altijd wel een paar gebleven na moeilijke seizoenen, waar ik goed mee was en hebben we het er het beste van proberen te maken. Zelf ik ben nooit gebeld verder door clubs en ik ben zelf ook niet iemand die snel wegloopt als ik het naar mijn zin heb, ook al wordt het wat lastiger. Bij sab is het gewoon zo dat iedereen elkaar kent en bereid is om elkaar te helpen”, besluit de chille Mertens.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss