Datum: zondag 20 november 2022, 15:21 - Auteur: Redactie

Rijen en Oosterhout delen de koek op ‘de vijf Eiken’

Rijen en Oosterhout maakten er een spannende derby van, waarbij beide clubs elkaar niet konden verslaan. Een puntendeling was dus het resultaat zondag in 2D.

Op sportpark de Vijf Eiken hadden beide clubs uiteraard de drie punten nodig, maar een winnaar kwam er niet. Het was Joost Broeders die de score opende tot grote tevredenheid van het thuispubliek, maar na rust pareerden de gasten via de veel scorende verdediger Matthew Coenraadts: 1-1 en tevens de eindstand. Genoeg reden voor Voetbalinbreda.nl om met beide kampen te evalueren na afloop.

Het was een boeiende pot voetbal en het ging op een hoog tempo op en neer. De eerste fase was voor ons en we kwamen terecht op voorsprong. Daarna werd het rommeliger zonder veel weg te geven. Oosterhout kwam echter sterker uit de kleedkamer en scoren de 1-1. Daarna namen wij het initiatief, maar verzuimden we de 2-1 te maken. Super zuur”, aldus Rijen-coach Jeremy Buchly.

Bij de bezoekers was spits Sandro Ariza de woordvoerder. “Voetballend zijn wij wel wat beter dan Rijen, maar ze hebben wel wat kansen gehad met opportunistisch spel. We kunnen niet tevreden zijn met een punt, maar dat was wel terecht. Een overwinning voor Rijen zou teveel van het goede zijn geweest. Nogmaals, een 1-1 is een terechte uitslag in mijn ogen.”

Rijen – Oosterhout 1-1 (1-0)
1-0 Joost Broeders, 1-1 Matthew Coenraadts.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss