Datum: zondag 16 oktober 2022, 15:47 - Auteur: Redactie

Rijen redt een punt tegen Gilze in drukbezochte burenruzie

Onder het toeziend oog van bijna duizend toeschouwers sprokkelde Rijen zondagmiddag zijn eerste puntje in 2D. De derby tegen Gilze ontbrandde pas na rust met een late goal voor de thuisploeg als redding.

Een bomvol sportpark de Vijf Eiken, met bomgeluiden, een bombastische slotfase in een boomrijke omgeving. Schitterend. Rijen en Gilze speelden hun laatste derby een handvol jaren geleden en maakten er een bloedstollend gevecht van. Achter de korte zijde de harde kern van Rijen, die veel vuurwerk afstak. Schuin tegenover aan de lange zijde tegenover de kantine de tifosi van Gilze en die lieten zich horen.

Met een licht optisch overwicht van de thuisclub werd te weinig gedaan. Er waren wat kansjes voor beide teams in de eerste helft, maar de brilstand bleef steken na drie kwartier. In de tweede helft brak Gilze de ban. De promovendus vierde die goal massaal en noopte Rijen tot een oplossing. En die zou er komen, al duurde het wel lang. Pas in de absolute slotfase was het spelmaker Yassin Ben Messaoud (foto, boven) die een nederlaag voorkwam.

Voor Rijen-coach Jeremy Buchly (foto, onder) een welkom punt, al hoopte hij vooraf op meer. Voetbalinbreda.nl sprak met de jonge oefenmeester. “Als je zo laat de 1-1 maakt moet je tevreden zijn, maar overall vond ik ons de overhand hebben.” Hekkensluiter Rijen heeft nu een punt uit drie duels en hervat de campagne op 30 oktober. Gilze doet het prima als nieuweling met vijf punten uit vier wedstrijden en staat momenteel vijfde.

KLIK HIER VOOR EEN FOTOSERIE VAN DIT DUEL OP ONZE FACEBOOK-PAGINA GEMAAKT DOOR JOS THOMMASSEN

Rijen – Gilze 1-1 (0-0)
0-1 Gilze, 1-1 Yassin Ben Messaoud.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss