Datum: zondag 19 maart 2023, 17:30 - Auteur: Redactie

Rijen speelt Helvoirt helemaal tureluurs en klimt omhoog

In de strijd tegen degradatie deelde Rijen zondagmiddag een flinke klap uit aan concurrent Helvoirt. In 2D was de geel-groene club veel te sterk.

Na vijftien duels scoorde Rijen slechts 18 keer, maar tegen Helvoirt kwam daar in één klap een kwart bij. Zes goals voor het uitzinnige thuispubliek in een duel dat gewonnen moest worden om uiteindelijk degradatie te ontlopen. Het doelpuntenfestijn werd geopend door Yassin Ben Messaoud (foto, rechts).

De spelmaker was even later de leverancier van de 2-0. Uit zijn corner kopte Jordi Doms bij de tweede paal tegendraads raak: prachtig. En na rust gingen de gastheren nog harder door. Helvoirt wist niet waar ze het moest zoeken. Marc Jacobs schudde zowaar een dubbelslag uit zijn mouw en Sjoerd Piree maakte er zelfs 5-0 van. De kers op de taart kwam op naam van Joost Broeders, die ook weer een goaltje meepikte op sportpark de Vijf Eiken.

Uiteraard sprak Voetbalinbreda.nl met een zeer contente coach, Jeremy Buchly. “Ik heb het meest genoten van de onbevangenheid van de ploeg en de aanvalsdrang. Zeker omdat het een wedstrijd onder spanning was. Vanaf de eerste seconde hebben we er niets van gemerkt en we hebben het als ploeg goed gedaan.”

Rijen – Helvoirt 6-0 (2-0)
1-0 Yassin Ben Messaoud, 2-0 Jordi Doms, 3-0 en 4-0 Marc Jacobs, 5-0 Sjoerd Piree, 6-0 Joost Broeders.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss