Datum: dinsdag 9 november 2021, 15:37 - Auteur: Redactie

Romano Rijndorp (15) op stage bij NAC en Willem II

Voetbalinbreda.nl was het eerste medium dat hem in de spotlights zette vorige maand en de ‘hype is real’: Romano Rijndorp (foto) krijgt de kans om zijn droom na te jagen de komende weken. Het talent van TVC Breda mag stage lopen bij twee profclubs.

De vijftien-jarige aanvallende middenvelder beleefde zijn doorbraak dit seizoen met heel wat doelpunten en mooie acties. Hij combineerde het spelen in zijn team (JO O17) samen met invalbeurten en basisplaatsen in het eerste van de zondag vijfdeklassers uit Tuinzigt en deed dat dus met succes. De komende vijf weken is hij echter niet beschikbaar voor de koploper van 5A, want NAC Breda en Willem II laten de zoon van TVC Breda-coach Johan Rijndorp meetrainen en spelen. De jongeling krijgt daarmee de kans om zijn droom waar te maken: het profvoetbal halen.

“Hij zal alleen nog in zijn jeugdteam blijven spelen, maar door de stages bij NAC Breda en Willem II doet hij de komende tijd niet mee met het eerste”, vertelt Rijndorp senior. “Dit is een mooie ontwikkeling en positief nieuws. Hij krijgt een mooie kans. Na de winterstop keert hij weer terug in het eerste. Mocht NAC of Willem II hem willen hebben, dan zal dat in het nieuwe seizoen zijn denk ik. Als coach van het eerste van TVC Breda vind ik het jammer dat hij de komende weken ontbreekt, maar deze kans moet hij pakken. Als vader vind ik het niet jammer, ik ben super trots.”