Datum: zaterdag 24 februari 2024, 20:02 - Auteur: Redactie

Nieuwkomer Gielen knalt The Gunners voorbij SV Capelle

The Gunners deed zaterdag in 4F uitstekende zaken thuis tegen SV Capelle. Het werd de grote Rik Gielen-show, die zijn rentree in het Bredase voetbal niet onopgemerkt liet.

The Gunners vs Capelle was op voorhand een pikant affiche. The Gunners voelde zich bestolen door Capelle in de eerste wedstrijd die verloren werd met 1-0. Destijds ontstond aan het eind van de wedstrijd een massale vechtpartij nadat spelers en trainers van The Gunners na het fluitsignaal belaagd werden door de thuisploeg. Daarnaast moest er vandaag gewonnen worden door de thuisploeg om aansluiting te blijven houden met de top vier.

In het begin van de wedstrijd waren de intenties van The Gunners meteen duidelijk: er werd volle bak aangevallen. Het was echter Capelle dat met twee speldenprikjes gevaarlijk werd. Nadat de thuisclub via een schitterende volley met het verkeerde been van nieuwkomer Rik Gielen op voorsprong kwam veranderde het wedstrijdbeeld niet: The Gunners viel veelvuldig aan via de niet te stoppen tandem van de rechterkant Gilliano Lenz en Sam Bestman. Na een slim genomen vrije trap van captain Danny Ummels, kon Klifferd Bonofacia voor rust de bevrijdende 2-0 binnenschieten.

Toen vervolgens meteen na rust de uit België in Breda teruggekeerde Gielen de wedstrijd in het slot gooide door een voorzet van Jeffrey Cuppens binnen te tikken, was de wedstrijd gespeeld. The Gunners kon vervolgens wat spelers rust geven en liep nog uit naar 5-0. Door ook deze twee doelpunten voor zijn rekening te nemen kwam het totaal deze middag op vier doelpunten voor ‘man of the match’ Gielen.

Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met The Gunners-coach Jeroen Ras. “Uiteindelijk is de conclusie dat ik zeer blij ben met het resultaat, de hoge score én het vertoonde spel. Dat dit dan ook nog tegen Capelle gebeurde maakte het voor mij extra mooi; we hadden iets recht te zetten tegen deze ploeg.”

The Gunners – SV Capelle 5-0 (2-0)
1-0 Rik Gielen, 2-0 Klifferd Bonofacia, 3-0, 4-0 en 4-0 Rik Gielen.